birthday

Τα γενέθλια είναι γενέθλια! Μπορεί το αγγελούδι σας να τα γιορτάσει φέτος οικογενειακά και διαφορετικά αλλά θα τα γιορτάσει. Με λίγη φαντασία, ευρηματικότητα και προσαρμοστικότητα, θα χαρεί ένα υπέροχο birthday party αλλιώτικο μεν, φανταστικό δε! Εμπνευστείτε με τις παρακάτω ιδέες για γενέθλια.

Φορέστε τα καλά σας και τα καλά του

Ακόμη και στο σπίτι, μία γιορτινή μέρα χρειάζεται την ανάλογη επισημότητα. Φορέστε μικροί και μεγάλοι από το πρωί τα αγαπημένα σας καλά ρούχα και αξεσουάρ (χάρτινα καπελάκια κ.λπ.) και δώστε μία διαφορετική νότα, ώστε να αντιληφθεί το παιδί ότι πρόκειται για μία σπουδαία μέρα.

Μπαλονάκια στο μπαλκόνι, σημαιάκια στα σαλόνι

Στολισμός παντού! Πώς αλλιώς θα βάλετε τον μικρό εορτάζοντα ή τη μικρή εορτάζουσα στο κλίμα των γενεθλίων τους; Κρεμάστε χαρτόνια με ευχές, σκορπίστε  πολύχρωμες γιρλάντες, τοποθετήστε καπέλα και καραμούζες παντού, φτιάξτε χάρτινα cupkakes και ό, τι χειροτεχνία σας αρέσει για να διακοσμήσετε το τραπέζι γύρω από την τούρτα…η φαντασία σταματά εκεί που σταματά η όρεξη και ευτυχώς η δική σας είναι αστείρευτη! Μην ξεχάσετε να στολίσετε και τη βεράντα ή το μπαλκόνι, για να δώσετε ακόμη πιο επίσημο χαρακτήρα και εντυπωσιακό θέαμα.

Κρεμαστά δώρα

Πάρτι χωρίς δώρα, γίνεται; Αν το παιδί σας είναι σε ηλικία που περπατάει, κρεμάστε ένα σχοινάκι κατά μήκος των δωματίων του σπιτιού (χαμηλά, ώστε να το φτάνει το παιδί) και κρεμάστε επάνω του κουτάκια με μικρο-δωράκια. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά, μπορεί να είναι και απλά στολίδια. Ο στόχος είναι να δώσετε στο παιδί τη «χαρά του δώρου». Εσείς, θα το περιμένετε στο τέρμα της γραμμής και αφού ανοίξει και το τελευταίο κουτάκι, θα του δώσετε την πιο ζεστή αγκαλιά.

Παντού να σκορπίζεις της… κάμερας το φως!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

teen with his mom and the principal

Στην εποχή του social distancing, η τεχνολογία έχει τη λύση! Ευτυχώς, υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές βιντεοκλήσης για να καλέσετε φίλους και συγγενείς, να χαρούν μαζί σας τις όμορφες αυτές στιγμές και να μοιραστούν με το παιδί τις θερμές ευχές τους. Επωφεληθείτε και χαρείτε ένα μοναδικό ψηφιακό birthday party που σίγουρα θα θυμάστε για πάντα.

Κυνήγι θησαυρού… μέσω κινητού (για παιδιά 2-3 ετών)

Για να κάνετε ακόμη πιο ενδιαφέρον το ψηφιακό σας πάρτι, μπορείτε να διοργανώσετε κυνήγι θησαυρού ζητώντας από τα παιδιά να φέρουν ένα απλό αντικείμενο μπροστά στην οθόνη. Μπορείτε να πείτε, για παράδειγμα, «ποιος θα φέρει ένα μήλο;». Το παιδάκι που θα το φέρει πρώτο κερδίζει χαμόγελα και «μπράβο» μετά χειροκροτήματος!

Ναι! Είναι ένας ελέφαντας στο δωμάτιο

Αν το παιδί σας είναι στο τέλος της νηπιακής ηλικίας ή μεγαλύτερο, τότε ίσως μπορεί να καταλάβει τη διαφορετικότητα των φετινών του γενεθλίων. Μπορεί να αναρωτηθεί γιατί οι φίλοι και οι συγγενείς δεν είναι στο πάρτι του με φυσική παρουσία και τους βλέπει από μία οθόνη. Μην προσπαθήσετε λοιπόν να συγκαλύψετε την κατάσταση. Μιλήστε του ειλικρινά για την ανάγκη να παραμείνετε όλοι ασφαλείς και εξηγήστε του ότι ακόμη και εν μέσω καραντίνας, τίποτα δεν θα σας σταματήσει να περάσετε ένα υπέροχο πάρτι γενεθλίων. Χρόνια πολλά!