kid eating birthday cake

Αν δεν είναι λόγος γιορτής το επίσημο 1 στην ηλικία, τότε τι είναι; Τα πρώτα γενέθλια  του μωρού είναι ένα κοσμοϊστορικό γεγονός σε κάθε οικογένεια, όμως πολλοί γονείς διστάζουν να το γιορτάσουν με μεγάλο πάρτι για διάφορους λόγους. Τα επιχειρήματα υπέρ του να γιορταστούν τα πρώτα γενέθλια πιο «μαζεμένα» είναι συνήθως τα εξής:

  • Ο εορτάζων/η εορτάζουσα είναι ακόμα πολύ μικρός/ή για να χαρεί συνειδητά το γεγονός
  • Δεν θα το θυμάται ως συμβάν. Είναι μια γιορτή που θα χαρούν κυρίως οι μεγάλοι.
  • Μπορεί να στρεσαριστεί ή να τρομάξει από τις δυνατές φωνές, από το τραγουδάκι των γενεθλίων, από τα μπαλόνια που σκάνε, τον πολύ κόσμο με τις μη γνώριμες φιγούρες κ.λπ.
  • Πολλοί άνθρωποι δεν βρίσκουν μεγάλο ενδιαφέρον στο να παρευρεθούν ως καλεσμένοι σε baby party, έστω και αν αγαπούν το μωρό και την οικογένεια, και αποδέχονται την πρόσκληση για λόγους ευγένειας.
  • Ένα μεγάλο πάρτι απαιτεί κάποια έξοδα και θα ήταν προτιμότερο, τα χρήματα αυτά να διατεθούν για κάτι άλλο (ή να φυλαχθούν για ένα πάρτι στα 2α γενέθλια!).
  • Δεν υπάρχει χρόνος προετοιμασίας του πάρτι μέσα σε μία υπερδραστήρια καθημερινότητα.

Ευτυχώς δεν χρειάζεται να διαλέξετε είτε το γκράντε πάρτι είτε το… να μην κάνετε τίποτα! Υπάρχει τρόπος να γιορτάσετε τη μέρα εκείνη με κάτι ξεχωριστό, για να τη χαρείτε με τον δικό σας τρόπο: πιο μετρημένα αλλά εξίσου υπέροχα!

 

Διοργανώστε μία επίσκεψη σε ένα πάρκο ζώων ή μια φάρμα

Και ξαφνικά, τα ζωάκια που βλέπει το μωρό στα παραμύθια, ζωντανεύουν μπροστά του και τα ματάκια του λάμπουν από ενθουσιασμό! Μόλις του κάνατε ένα υπέροχο δώρο γενεθλίων. Προτιμήστε πρωινές ώρες που και το παιδί θα είναι πιο δραστήριο και τα ζωάκια, ώστε να περάσετε ακόμα πιο καλά. Βγάλτε άπειρες φωτογραφίες από το animal birthday event και θα έχετε μια ζωή να χαζεύετε το μωρό να ποζάρει δίπλα στην καμηλοπάρδαλη ή να εκπλήσσεται από τον γιγάντιο ελέφαντα ή να ιππεύει το μικρό πόνι ή να κοιτάζει με θαυμασμό τα κουνελοαυτάκια.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

shy kid

Μονοήμερη (ή σαββατοκύριακο) γενεθλίων

Αν ο καιρός και οι συνθήκες το επιτρέπουν, μία κοντινή εκδρομή, μονοήμερη ή για διήμερο/τριήμερο, μπορεί να είναι καταπληκτική ιδέα, για να γιορτάσετε τα πρώτα γενέθλια του μωρού. Κυρίως, γιατί θα περάσουν καλά και οι γονείς, φορτίζοντας μπαταρίες αλλά και το παιδί που μπαίνει πια στη νηπιακή ηλικία και καθώς αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο (μπορεί μάλιστα να άρχισε ήδη τα πρώτα του βήματα), θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει τα δέντρα, τα πουλιά, τη θάλασσα, να ακούσει τους ήχους της φύσης κ.λπ..

 

Birthday photoshooting

Οι πιο καλλιτεχνικοί τύποι γονιών ίσως βρουν συναρπαστική την ιδέα μιας επαγγελματικής φωτογράφισης του παιδιού με αφορμή τα γενέθλια του. Μπορεί να ποζάρει ντυμένο ζωάκι ή με αστεία αξεσουάρ (αυτάκια, γυαλιά, γραβάτα, καπέλο) σε τέλειο background με όποιο θέμα σας αρέσει. Φυσικά, θα μπορούσατε να έχετε τραβήξει και εσείς όμορφες φωτογραφίες αλλά ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα σας χαρίσει ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα και, επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε και τη διαδικασία του στησίματος της φωτογράφισης απολαμβάνοντας την αρτιστίκ πλευρά σας. Αν και ο εορτάζων ή η εορτάζουσα κληρονομήσουν την καλλιτεχνική σας φλέβα, μια μέρα θα σας ευγνωμονούν για την ιδέα του first birthday photoshooting.

Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν ούτε κανόνες ούτε πρέπει στο αν και πώς θα γιορτάσετε τα πρώτα γενέθλια του μωρού. Μη συγκρίνετε την οικογένειά σας με άλλες και μη θεωρείτε ότι αν σβήσετε το πρώτο κεράκι διαφορετικά και εναλλακτικά, δεν θα δώσετε στη μέρα την αξία που της πρέπει. Αντίθετα, θα της δώσετε τη δική σας μοναδική, οικογενειακή σφραγίδα που είναι η πολυτιμότερη όλων γιατί είναι ολόδική σας! Χρόνια πολλά!