Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: τι πρέπει να προσέξετε μικροί και μεγάλοι

little girl studying home

Πολλοί είναι οι μαθητές που θα χρειαστεί αυτήν την περίοδο να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους από το σπίτι. Όμως αυτή η μεταβατική περίοδος κρύβει μικρές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε και εσείς ως γονείς αλλά και τα παιδιά, ώστε να προσαρμοστείτε οικογενειακώς στις νέες συνθήκες ομαλά.

Συνειδητοποίηση και όχι υπερ-προσδοκίες

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η προσωρινή διδασκαλία εξ αποστάσεως αναγκαστικά θα έχει κάποιες διαφορές από την κλασική διδασκαλία στο σχολείο. Έτσι, θα μπορέσετε να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους στις προσδοκίες σας για τις επιδόσεις των παιδιών σας. Τα παιδιά που έχουν συνηθίσει στην πειθαρχία του σχολείου, πιθανότατα δεν θα είναι το ίδιο συγκεντρωμένα. Επίσης, το γεγονός ότι στερούνται την επαφή με τους φίλους τους, μπορεί να τους δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό και άρνηση για συνεργασία στο θέμα του διαβάσματος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο στόχος είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των παιδιών στο σπίτι με εποικοδομητική διδασκαλία και να νιώσουν τα παιδιά πως δεν χάνουν τη σταθερότητα του προγράμματος μελέτης τους.

Προγραμματισμός και όχι χαλαρότητα

Η μεγαλύτερη πρόκληση που θα έχετε να αντιμετωπίσετε ως γονείς στα μαθήματα από απόσταση, είναι το να πείσετε τα αγγελούδια σας να κάτσουν στην καρέκλα για να μελετήσουν ή να παρακολουθήσουν την παράδοση των μαθημάτων. Όμως είναι σημαντικό να μην αφήσετε τη χαλαρότητα του σπιτιού να γίνει εμπόδιο στη συγκέντρωση του παιδιού. Αυτό που θα σας βοηθήσει να μείνετε προσηλωμένοι είναι να ακολουθήσετε ακριβώς το πρόγραμμα που ακολουθούσατε πριν την παραμονή στο σπίτι. Επωφεληθείτε από τις πρωινές ώρες που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι ώρες που ο εγκέφαλός μας είναι πιο δεκτικός στη γνώση, δημιουργήστε ένα περιβάλλον γραφείο σε ένα ήσυχο δωμάτιο του σπιτιού, ώστε να μην έχει περισπασμούς το παιδί και τηρήστε καθημερινά το ίδιο χρονοδιάγραμμα μελέτης.

Ελευθερία χώρου και όχι πίεση

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

kids eating

Είστε και εσείς πιεσμένοι ψυχολογικά και ενδεχομένως νιώθετε σε ένα βαθμό στρες ή ανησυχία. Όμως έχει μεγάλη αξία το να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας όταν τα παιδιά δείχνουν απρόθυμα να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες μελέτης.

Θυμηθείτε πως δεν αντιδρούν όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο στις αλλαγές. Ούτε καν τα παιδιά της ίδια οικογένειας. Όσο τα πιέζετε ή τα μαλώνετε, η άρνησή τους να συνεργαστούν μπορεί να ενταθεί. Εξηγήστε τους πως αυτή είναι μία προσωρινή μόνο περίοδος, πείτε τους πως κατανοείτε πως τους είναι δύσκολο να μη βλέπουν καθημερινά τους φίλους τους, να είναι κλεισμένα στο σπίτι και να «βγαίνουν» απ’ το πρόγραμμά τους αλλά αυτή είναι μία αναγκαία κατάσταση απ’ την οποία θα περάσουν πάρα πολλές οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Προπαντός, μην προσπαθήσετε να πάρετε τον ρόλο του δασκάλου γιατί αυτό ίσως δημιουργήσει περισσότερη τριβή. Αφήστε το παιδί να προσαρμοστεί στους δικούς του χρόνους τονίζοντας ότι είστε δίπλα του για να το βοηθήσετε κάθε στιγμή.

 

Υπομονή, επιμονή, οργάνωση και ψυχραιμία και καλή μελέτη!

Sensitive Kids

H υπεροχή είναι στην απλότητα!

Γνωρίστε την ολοκληρωμένη σειρά για την καθημερινή περιποίηση της παιδικής επιδερμίδας πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Συγχαρητήρια για τα προϊόντα σας και φυσικά για τις συμβουλές σας.

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!