Στο online σεμινάριο, "Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Dos & Don’ts", η μέλλουσα μαμά μαθαίνει όλα όσα χρειάζεται για ένα ισορροπημένο, υγιές και ασφαλές διατροφολόγιο κατά την εγκυμοσύνη.
sad boy

Παιδική Κατάθλιψη: Ποια είναι τα σημάδια;

Ενώ η  παιδική ηλικία θεωρείται  μια περίοδος ξεγνοιασιάς, χαράς, παιχνιδιού και έλλειψης προβλημάτων,  πολλά  παιδιά υποφέρουν από  κατάθλιψη και απασχολούν  την επιστημονική κοινότητα. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι σχεδόν  1 στα  4 παιδιά θα έχουν  μια εμπειρία κατάθλιψης μέχρι την ηλικία των 19 ετών (Qin et al., 2014). Τα παιδιά που βιώνουν κατάθλιψη παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα  […]

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ

Παιδική Ψυχολογία

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, εκτός από τις βιολογικές και ορμονικές αλλαγές που θα διαπιστώσετε, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η κοινωνικοποίηση του παιδιού και αυτό λόγω της εισαγωγής του σε διάφορες κοινωνικές ομάδες συνομήλικων, οι οποίοι συντελούν σημαντικά στη διαμόρφωση του συναισθηματικού του κόσμου. Στη παιδική ψυχολογία θα βρείτε χρήσιμα άρθρα που αφορούν τη ψυχική ανάπτυξη του νηπίου, τη σχέση του με τους άλλους, την τοποθέτηση ορίων, την ένταξη στον παιδικό σταθμό, τη σχέση με τον πατέρα, το άγχος του αποχωρισμού, καθώς και πολλές ακόμα χρήσιμες συμβουλές, που θα σας λύσουν πολλές απορίες για τη παιδική ψυχολογία. Μάθετε εδώ ό,τι χρειάζεστε για να υποστηρίξετε το παιδί σας προκειμένου να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη και υγιή προσωπικότητα.