Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα γίνει μια μοναδική εμπειρία;

Το καλοκαίρι έρχεται και η στιγμή που θα απολαύσετε τη θάλασσα με το μωράκι σας πλησιάζει! Πώς θα κάνετε το μωράκι σας να λατρέψει τις βουτιές; Να μερικές συμβουλές:

Πότε;

Οι περισσότεροι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι η ιδανική ηλικία για το πρώτο μπανάκι στη θάλασσα είναι εκείνη των έξι μηνών, ορόσημο που επιτρέπει την ελεγχόμενη έκθεση των μωρών στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πού;

Μια παραλία που γνωρίζετε ότι είναι καθαρή και ήρεμη, χωρίς μεγάλα κύματα που θα τρομάξουν το μωράκι σας, είναι ιδανική. Για το πρώτο μπανάκι διαλέξτε σχετικά ρηχά νερά, αυτό θα διευκολύνει εσάς που θα κρατάτε αγκαλίτσα το μωρό σας.

Πρωί ή βράδυ;

Και πρωί και βράδυ! Οι σωστές ώρες είναι 9-11 το πρωί και μετά τις 6 το απόγευμα, γιατί η επιδερμίδα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητη στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ η ζέστη μπορεί να του φέρει γκρινίτσα και εκνευρισμό.

Και… μπλουμ

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

first birthday

Κρατώντας το μωράκι σας αγκαλιά, βουτήξτε τα ποδαράκια, βρέξτε χεράκια, κοιλίτσα, πλατούλα. Μιλώντας του σιγά-σιγά βουτήξτε το σωματάκι του στο νερό. Μπορείτε να έχετε μαζί και ένα αγαπημένο του πλαστικό παιχνιδάκι. 15 λεπτά στο νερό είναι αρκετά!

Ποτέ χωρίς αντηλιακό

Ο κανόνας των 3 ωρών

Μην ξεχνάτε ότι το μπάνιο στη θάλασσα επιτρέπεται 3 ώρες μετά το φαγητό, ακόμη και αν αυτό είναι γάλα! Το στομαχάκι του μωρού σας είναι μικρό και αργεί να επεξεργαστεί την τροφή. Αν πεινάει, ταΐστε το μετά τη βουτιά.

Και μετά το μπάνιο, τι;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το απογευματινό παιχνίδι στην παραλία, μετά το κολύμπι. Πάρτε μαζί μια κουβερτούλα που θα στρώσετε στην άμμο και παιχνιδάκια. Μην ξεχάσετε και ένα γαλάκτωμα για προστασία από τσιμπήματα εντόμων!

Extra tip: Τραβήξτε πολλές-πολλές φωτογραφίες για να θυμάστε, και εσείς και εκείνο, το πρώτο του μπανάκι. Μπορείτε να προμηθευτείτε και μια πολύ οικονομική υποβρύχια φωτογραφική μηχανή μιας χρήσης. Καλές βουτιές!

Baby Sun Care

Ασφαλή παιχνίδια κάτω από τον ήλιο!

Ανακαλύψτε την ειδικά μελετημένη σειρά για τη μέγιστη αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας του μωρού σας μόνο με φυσικά φίλτρα, πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Γειά σας!! Πολύ θα θέλαμε ένα άρθρο με το τι παιχνίδια είναι ιδανικά για παραλία για βρεφακια

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!