Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

Παιδιά που παίζουν μαξιλαροπόλεμο

Καλό το Κυνηγητό. Καλά τα Μήλα. Καλό και το Κρυφτό. Αλλά υπάρχει και το άλλο παιχνίδι. Αυτό που δεν θέλει αλάνες και ποδοβολητά αλλά λίγα μόνο τετραγωνικά. Που δεν είναι μόνο τρέχω -πηδάω-γελάω αλλά έχει να δώσει και κάτι ακόμα στο παιδί. Αυτά τα φανταστικά, εποικοδομητικά παιχνίδια συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε για να κάνετε τις στιγμές στο σπίτι με τον γιο ή την κόρη σας, έναν συναρπαστικό παιχνιδόκοσμο γνώσης και ανακάλυψης.

ΨΑΞΕ-ΨΑΞΕ… ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι «κλασική αξία στην ανάπτυξη του λεξιλογίου του παιδιού, είναι αυτό. Πείτε δυνατά ένα γράμμα της αλφαβήτας και ζητήστε από το παιδί να ψάξει να βρει μέσα στο σπίτι αντικείμενα που αρχίζουν από αυτό το γράμμα. Μη βάλετε περιορισμούς. Ακόμα και τα πιο ευφάνταστα ευρήματα, είναι καλοδεχούμενα. «Τι αρχίζει από Π;» Η Πλάκα που έχει αυτό το παιχνίδι!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ… ΔΥΟ ΚΑΙΡΟΥΣ

Μην ακούτε όποιον λέει πως η φαντασία έχει όρια! Μια χαρά ελεύθερη είναι και όπως θέλετε την πλάθετε! Στη προκειμένη περίπτωση, αφήστε το παιδί να πλάσει με τη φαντασία του όπως θέλει τα παραμύθια χωρίς πρέπει και μη. Έτσι, θα καλλιεργήσετε τη σκέψη και την κριτική του ικανότητα και θα το βοηθήσετε να «χτίσει» αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, όσο αναπτύσσεται. Ξεκινήστε να αφηγείστε ένα γνωστό παραμύθι, σταματήστε σε ένα κρίσιμο σημείο της πλοκής και ρωτήστε το παιδί πώς θα προτιμούσε να είναι η συνέχεια: για παράδειγμα, στο παραμύθι της Σταχτοπούτας όταν το ρολόι σημάνει 12 ρωτάμε το παιδί αν θέλει να γίνει η άμαξα κολοκύθα ή αν προτιμά να συμβεί κάτι άλλο.

ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΦΕΡΕ ΒΡΟΧΗ

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

«Μαμά, πώς φτιάχνεται η βροχή;» Αν η ερώτηση αυτή σας φαίνεται γνώριμη, ήρθε η ώρα να την απαντήσετε στο παιδί σας με το πιο διασκεδαστικό και εύκολα κατανοητό πείραμα Φυσικής.

  1. Σε ένα χαμηλό ποτήρι, αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας νερό με 10 κουταλιές χρώμα ζαχαροπλαστικής (έντονο χρώμα, όπως κόκκινο, μπλε, πράσινο).
  2. Παράλληλα, γεμίστε με νερό ένα άλλο ποτήρι (ψηλό αυτή τη φορά) Προσθέστε πάνω- πάνω αφρό ξυρίσματος σε πάχος 3-5 εκατοστά (όσο πιο παχύ είναι το στρώμα αφρού, τόσο πιο πολύ θα διαρκέσει το πείραμα) και εξηγήστε στο παιδί ότι ο αφρός υποτίθεται πως είναι το σύννεφο.
  3. Με ένα κουτάλι λειάνετε τον αφρό για να είναι επίπεδος.
  4. Τώρα, μεταφέρετε το χρωματιστό νερό από το χαμηλό ποτήρι στο ποτήρι με τον αφρό, ρίχνοντάς το σιγά-σιγά με ένα σταγονόμετρο (π.χ. αυτό που χρησιμοποιείτε για να δίνετε σιρόπι στο παιδί). Συνεχίστε να προσθέτετε σταγόνες μέχρι το χρωματιστό νερό να διαπεράσει το «σύννεφο» και να χρωματίσει το νερό.

Τι μας λέει λοιπόν το πείραμα; Το «σύννεφο-αφρός» κάποια στιγμή θα βαρύνει και δεν θα μπορεί να απορροφήσει άλλο το νερό. Κι έτσι έρχεται η βαρύτητα και τραβά το χρωματιστό νερό κάτω. Το ίδιο συμβαίνει και με την αληθινή βροχή. Όταν ένα σύννεφο (που αποτελείται από πολύ μικρά σταγονίδια νερού) συσσωρεύει πολλές σταγόνες, απελευθερώνει την επιπλέον υγρασία με τη μορφή βροχής. Σκέφτεστε πιο εύκολο τρόπο για να εκπαιδεύσετε τον μικρό σας μετεωρολόγο;

Πότε το ένα, πότε το άλλο… παίξτε εναλλάξ τα παιχνίδια ανάλογα με την όρεξη του παιδιού και το μόνο που δεν θα παίξει τις ατέλειωτες Κυριακές είναι… βαρεμάρα.

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

nice

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!