strawberry cake

Ποιος είπε ότι για να απολαύσετε οικογενειακώς το γλυκάκι σας χρειάζεται να έχετε μάστερ στη ζαχαροπλαστική; Οι παρακάτω λιχουδιές ψυγείου φτιάχνονται πανεύκολα από όλους σας στο σπίτι (ναι, ακόμη και απ’ τα παιδιά!) και είναι το τέλεια δροσιστικό οικογενειακό κέρασμα, τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

Γιαουρτοτούρτα με φρούτα του δάσους

Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κούπες μικρά marshmallows
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας* (προαιρετικά)
  • 1 κούπα φρέσκες φράουλες
  • 1 κούπα μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε το γιαούρτι, τα marshallows και τους ξηρούς καρπούς.
  • Απλώνετε το μισό μείγμα γιαουρτιού σε ένα πιρέξ. Στρώνετε τις μισές φράουλες και τα μύρτιλλα. Καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και στρώνετε τα υπόλοιπα φρούτα.
  • Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο 15-20΄ πριν σερβίρετε.

Φράουλο-cheese cake αλλιώς

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 1-1/4 κούπας θρυμματισμένα μπισκότα
  • 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 κούπας σιρόπι φράουλα
  • 1 πακέτο μαλακό τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κεσεδάκι φράουλες, ψιλοκομμένες
  • Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σος:

  • 1 κεσεδάκι φράουλες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τα μπισκότα και το βούτυρο. Στρώνετε το μπισκότο στη βάση ενός ταψιού και το αφήνετε στο ψυγείο για 30΄.
  • Για τη γέμιση: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα με το σιρόπι φράουλα και δημιουργείτε μία ροζ κρέμα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε. Ρίχνετε και τις φράουλες και ανακατεύετε ξανά.
  • Απλώνετε το μείγμα στη βάση.
  • Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Για τη σος, χτυπάτε τις φράουλες στο μίξερ και περιχύνετε πάνω απ’ το γλυκό.

Μους μπανάνας με choco flakes

Υλικά:

  • 2 κ. σ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1¼ μπανάνα μέτριας ωρίμανσης κομμένη σε ροδέλες (φυλάξτε 8 ροδέλες για το σερβίρισμα)
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 φρέσκα φύλλα βασιλικού (για το γαρνίρισμα)
  • 1 μπάρα σοκολάτα (γάλακτος ή μαύρη) για το ξύσμα

Εκτέλεση:

  • Χτυπάτε στο μπλέντερ το γάλα, το μέλι, τη βανίλια και τις μπανάνες.
  • Ρίχνετε το μίγμα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε και το γιαούρτι ανακατεύοντας ξανά.
  • Βάζετε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 45΄.
  • Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια-ποτήρια βάζοντας σε κάθε ποτήρι από δύο ροδέλες μπανάνας, από 1 φύλλο βασιλικού και ξύσμα σοκολάτας.

Λοιπόν; Ποιος από την οικογένεια αναλαμβάνει να φτιάξει το πρώτο εύκολο γλυκό ψυγείου για σήμερα; Χμμ… κάποιος σήκωσε το χέρι!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Μαγείρεψα φασολάκια (σσστ!) CHECK Διάβασα τη μικρή CHECK Την πήγα στη γιαγιά CHECK Πάω για τένις! Σε αγαπώ πολύ

 

*Εφόσον δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργίας