Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με τη δική σας πινελιά  

Ο χειροποίητος γιορτινός στολισμός στο σπίτι είναι αγαπημένη επιλογή. Αφενός είναι μία οικονομική λύση (εξάλλου δεν υπάρχει πάντα η δυνατότητα ή η θέληση να επενδύσουμε χρήματα σε κάτι που διαρκεί λίγες μόλις μέρες τον χρόνο) αφετέρου μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε την προσωπική μας δημιουργική σφραγίδα στα στολίδια και να απολαύσουμε τη διαδικασία της κατασκευής. Αν είστε και εσείς στους λάτρεις του Xmas DIY deco, επιλέξαμε 4 φανταστικές ιδέες για γιορτινά κεριά και διακοσμητικά με αποξηραμένα φρούτα και καρπούς που θα σας ενθουσιάσουν.

Βάζο-κερί με γκι για όταν οι εμπνεύσεις ζητούν συνθέσεις

candle with christmas decoration

Εφοδιαστείτε με ό, τι άδειο καθαρό βαζάκι έχετε στο σπίτι (από μέλι, μαρμελάδες κ.λπ.), γεμίστε το με κόκκινους καρπούς από γκι και τοποθετήστε μέσα το αναμμένο ρεσό σας. «Ντύστε» το βάζο εξωτερικά με μία κορδελίτσα και ένα κλωναράκι γκι για ομοιομορφία και έχετε ένα πολύ ρομαντικό διακοσμητικό που δίνει ε-γκι-ημένη ζεστασιά στον χώρο!

Κεράκια κασπό και παίρνει άλλη ζωή το γιορτινό σαλόνι

candles with christmas decoration

Θα χρειαστείτε: 4 μικρά γλαστράκια με λίγη πρασινάδα (ιδανικά γκι), 4 κεράκια με χρωματιστές κορδέλες κολλημένες τριγύρω, ό,τι στολιδάκια σας περίσσεψαν από το δέντρο και βέβαια… μπόλικη όρεξη για να επιδοθείτε στην κατασκευή σας με ηρεμία, δημιουργικότητα και φαντασία.

Η μοντέρνα εκδοχή του γιορτινού κάδρου

candle with christmas decoration

Έχετε μία παλιά σχάρα και αναρωτιέστε πού να τη χρησιμοποιήσετε; Για να διακοσμήσετε τον τοίχο στις γιορτές, είναι η απάντηση. Κολλήστε πάνω της αποξηραμένα πορτοκάλια και λεμόνια, στικ κανέλας και αστεροειδείς γλυκάνισους, κρεμάστε από πίσω και λαμπάκια για κρυφό φωτισμό και έχετε ένα μοντέρνο wall set up τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό ταυτόχρονα.

Στεφάνι από κάστανα στην πόρτα για xmas welcome

candle with christmas decoration

Πριν τα απολαύσετε ζεστά, θα τα απολαύσετε κρεμαστά! Κρατήστε κάποια κάστανα στην άκρη προτού τα ψήσετε και κολλήστε τα ως διακοσμητικό πάνω σε ένα απλό στεφάνι. Εμπλουτίστε την κατασκευή με ξερά φυλλαράκια, κορδελάκια, ολόκληρα καρύδια ή ό,τι άλλο θα θέλατε να δείτε στο στεφάνι σας και κρεμάστε το στην πόρτα, για να δώσει στους καλεσμένους μια αίσθηση θερμής υποδοχής ήδη από το «καλησπέρα».

Καφεδάκι ή ζεστή σοκολάτα ανά χείρας, μια ήσυχη γωνιά, ψαλίδια και κόλλες στο τραπεζάκι και οι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες σας γίνονται από έμπνευση, πραγματικότητα!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

father and son