broccoli muffin

«Κάνει καλό το μπρόκολο, παιδί μου», «μα γιατί δεν έφαγες τα παντζάρια σου;», «είναι νόστιμες οι μπάμιες, δοκίμασε και θα δεις». Αν το αγγελούδι σας αρνείται πεισματικά να φάει τα θρεπτικά και γεμάτα βιταμίνες λαχανικά που του ετοιμάσατε στην κλασική τους μορφή μαγειρέματος, υπάρχει «συνταγή» για να του αλλάξετε γνώμη. Απλώς, δεν είναι αυτή που φτιάχνετε συνήθως.

 

Muffins με «φουντίτσες» δύναμης

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο (μόνο οι φουντίτσες)
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κούπαςελαιόλαδο
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κούπα γάλα
  • 3/4 κούπας τυρί γκούντα τριμμένο (στον χοντρό τρίφτη)
  • 1 κούπα γαλοπούλαψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
  • λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε για 5’ το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα με νερό. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, το λάδι και το αβγό. Ενώνουμε το στερεό με το υγρό μείγμα και προσθέτουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το τυρί γκούντα και τα ψιλοκομμένα κομμάτια γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα βγει πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ενώ αν βγει πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα. Γεμίζουμε με το μείγμα φορμίτσες για muffins, αφού τις λαδώσουμε πρώτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα muffins.

 

Φούξια μακαρονάδα μούρλια

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό παντζάρια
  • ½ κιλό μακαρόνια spaghetti
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ζωμός από τα μακαρόνια
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο (της αρεσκείας μας)
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα παντζάρια, τον ζωμό απ’ τα μακαρόνια, το θυμάρι, και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τα παντζάρια να βράσουν καλά και μετά πολτοποιούμε τη σάλτσα στο multi. Ξαναρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

 

Υπερ-βιταμινούχο ποπ κορν

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες φρέσκιες μπάμιες (καθαρισμένες)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μπάμιες σε μπουκίτσες. Τις αλείφουμε με λίγο από το σπορέλαιο και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Τις βουτάμε στο καλαμποκάλευρο και τις τηγανίζουμε στο υπόλοιπο σπορέλαιο, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Για συνοδευτικό, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια σως γιαουρτιού με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ξύσμα λεμονιού.

Και κάπως έτσι, μπρόκολο, παντζάρι και μπάμιες μπαίνουν στη λίστα των τοπ αγαπημένων φαγητών για τα παιδιά και φτιάχνουν το πιο βιταμινό-στιμο πιάτο!

Kids Sun Care

Ασφαλή παιχνίδια κάτω από τον ήλιο!

Ανακαλύψτε την ειδικά μελετημένη σειρά για τη μέγιστη αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας του παιδιού σας, πατώντας εδώ.

illustration man typing on laptop
Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Ωραίες συνταγές σίγουρα θα δοκιμάσω να φτιάξω αυτή με τα παντζαρια!