Woman cooking pasta bolognese in kitchen

Δεν θέλετε ούτε πολλά λερωμένα σκεύη ούτε να χάνετε χρόνο στο πλύσιμό τους. Όμως θέλετε την κλασική νοστιμιά που αγαπάτε στη μακαρονάδα. Τα έχετε και τα δύο! Με τις παρακάτω λαχταριστές συνταγές ζυμαρικών χρειάζεστε μόνο μία κατσαρόλα για να φτιάξετε σπέσιαλ pasta menu. Σημειώνετε;

Μακαρόνια με κιμά: κλασικά και αγαπημένα  

Υλικά:

  • ¼ κιλού μοσχαρίσιος κιμάς
  • Δύο μικρά λουκάνικα γαλοπούλας ψιλοκομμένα (χωρίς το περίβλημα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/3 κούπας καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 2 κ.γ. μείγμα από ξηρό βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και μαντζουράνα (ιταλικό μείγμα)
  • 1 κονσέρβα τοματοχυμό (ή χυμό φρέσκιας ντομάτας)
  • Μακαρόνια σπαγγέτι
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • ½ κούπας νερό (και παραπάνω, αν χρειαστεί)
  • ½ κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα
  • Προσθέτετε τον κιμά και τα λουκάνικα και τα σοτάρετε για περίπου 2΄μέχρι να ροδίσουν.
  • Σπάτε τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα για 5΄και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι και το καρότο και ανακατεύετε για άλλα 4΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνετε το σκόρδο (αν βάλετε) και το μείγμα μυρωδικών και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
  • Προσθέτετε τον τοματοχυμό, τα σπαγγέτι, τον ζωμό κοτόπουλου, το νερό, τον βασιλικό και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά βυθίζοντας καλά τα μακαρόνια στο ζωμό με τον τοματοχυμό.
  • Ανακατεύετε κάθε τόσο ώστε να μην κολλήσει το φαγητό στον πάτο της κατσαρόλας  και το βγάζετε από τη φωτιά μετά από περίπου 15΄ (αφού βεβαιωθείτε πως έβρασε καλά ο κιμάς).
  • Ρίχνετε το αλάτι και 1-2 κ.σ. για να αραιώσει το μείγμα, αν χρειαστεί.
  • Σερβίρετε με τον φρέσκο βασιλικό

 

Φετουτσίνι Αλφρέντο: ιταλικά και επικά 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

kid goodbye his mother

fettuccine alfredoΥλικά:

  • 2 αβγά
  • 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και λίγη έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πακέτο μακαρόνια φετουτσίνι
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  • Σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνετε τον χυλό στην άκρη.
  • Ρίχνετε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το σοτάρετε.
  • Προσθέτετε τα φετουτσίνι κομμένα στα δύο και τα ανακατεύετε ώσπου να καλυφθούν από το βούτυρο και να πάρουν τη χαρακτηριστική βουτυρένια μυρωδιά.
  • Ρίχνετε το αλατοπίπερο και ανεβάζετε λιγάκι τη θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να «γυαλίσουν» τα ζυμαρικά.
  • Προσθέτετε σταδιακά νερό (μισή κούπα τη φορά) ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη (όταν απορροφάται το νερό, ρίχνετε κι άλλο. Τα ζυμαρικά δεν πρέπει ούτε να θυμίζουν σούπα ούτε να είναι στεγνά). Διατηρείτε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς.
  • Δοκιμάζετε τα ζυμαρικά 10΄αφότου τα ρίξετε στην κατσαρόλα. Πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακά ούτε πολύ al dente.
  • Όταν βράσουν τα φετουτσίνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα με τα αβγά, την κρέμα γάλατος και την παρμεζάνα και αν χρειάζεται και λίγο ακόμα νερό, για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  • Σερβίρετε με έξτρα παρμεζάνα.

Σκέφτεστε πιο απλή και νόστιμη απάντηση στο «τι να μαγειρέψω; εύκολα και γρήγορα με μια μόνο κατσαρόλα»;