Χιονάνθρωποι, άι βασίληδες, λαμπιόνια και γιρλάντες μα και τέλειες κάρτες! Απ’ όλα θα ’χουν και φέτος τα χειροποίητα στολίδια που είναι παράδοση πια να φτιάχνετε παρέα με τα παιδιά σας. Φέτος, θα τα φτιάξετε ακόμη πιο απλά αλλά εξίσου εντυπωσιακά, με χαρτί και  χαρτόνι. Πάρτε ψαλίδια και κόλλες και αρχίστε τις κατασκευές.

 Ελατοχιονάνθρωπος

snowman diy

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και χιονάνθρωπος σε ένα! «Ντύστε» τρία άδεια κουτάκια (διαφορετικών διαστάσεων) με απλό λευκό χαρτί και κολλήστε τα το ένα πάνω στο άλλο όπως δείχνει η φωτογραφία (κάτω το πιο μεγάλο πάνω το πιο μικρό) σχηματίζοντας το σχήμα του έλατου αλλά ταυτόχρονα και το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Ζωγραφίστε πάνω στους δύο κύβους με μαύρο μαρκαδόρο τα κουμπιά του χιονάνθρωπου και στον κύβο που βάλατε για κεφάλι, ζωγραφίστε μάτια, φρύδια, μύτη και στόμα. Κόψτε σε ένα καφέ χαρτόνι το σχήμα ενός σκούφου (βλ. φωτογραφία) και τυλίξτε και μια κορδέλα γύρω από τον λαιμό του χιονάνθρωπου, να μην κρυώνει. Τι θα λέγατε να του φτιάξετε και μια σκούπα; Δέστε σε ένα ξυλάκι μικρά μακρόστενα χαρτάκια και έτοιμος ο εξοπλισμένος σας χιονάνθρωπος σε σχήμα xmas tree να διακοσμήσει όποια γωνιά του σπιτιού θέλετε.

Λαμπάκια κρεμαστά και θαυμαστά

xmas lights craft

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Μπορεί να μην ανάβουν αλλά φωτίζουν τις γιορτινές σας μέρες με φαντασία και δημιουργικότητα! Θα χρειαστείτε μόνο έναν μακρύ διπλό σπάγγο και χαρτόνια χρώματος μαύρου, κόκκινου και πράσινου. Κόψτε αρχικά τα μαύρα χαρτόνια σε ορθογώνιο σχήμα και τυλίξτε και κολλήστε τα γύρω από τον σπάγγο, σύμφωνα με τη φωτογραφία, για να φτιάξετε τις βάσεις κάθε λάμπας. Στη συνέχεια, πάρτε το πράσινο και κόκκινο χαρτόνι, σχεδιάστε και κόψτε σχήματα λάμπας. Κολλήστε κάθε λαμπιόνι κάτω από τη βάση του και ζωγραφίστε με έναν μαρκαδόρο το σπιράλ κάθε λάμπας. Και τώρα, κρεμάστε τα λαμπιόνια σας στο σαλόνι, να τα θαυμάζουν όλοι!

Γάντια με ευχές και πες αυτό που θες

xmas mitten craft

 

Ποιος είπε ότι οι χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι μόνο ορθογώνιες; Ε λοιπόν οι δικές σας έχουν σχήμα γαντιών και συγκεκριμένα αγιοβασιλιάτικων γαντιών. Σε ένα κόκκινο χαρτόνι, σχεδιάστε και κόψτε τα γάντια όπως δείχνει η εικόνα, προσέχοντας να μην τα κόψετε στη μέση, για να διπλώνει η κάρτα. Κόψτε και μια διακοσμητική χιονονιφάδα σε λευκό χαρτί μαζί με ένα λευκό χαρτί για το σημείο όπου θα γράψετε τις ευχές σας και μόλις φτιάξατε μια πρωτότυπη xmas card που θα εκτιμήσει όποιος την παραλάβει.

Ολοκληρώσατε τις χειροτεχνίες με χαρτί; Και τώρα, ξεκουραστείτε χαζεύοντας τα έργα σας και νιώστε υπερήφανοι που και φέτος, μικροί και μεγάλοι, ξεδιπλώσατε το ξεχωριστό, εικαστικό, γιορτινό σας ταλέντο!