Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

5 Παιχνίδια για Παιδιά 5 Ετών ή και Μεγαλύτερα

kids playing

Τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί είναι έτοιμοι να αποχαιρετίσουν τα μικρά μας και εμείς υποδεχόμαστε το καλοκαίρι μαζί τους με όρεξη για δημιουργικό χρόνο και διασκέδαση. Και επειδή τα πεντάχρονά μας βαριούνται τα παιχνίδια τους πολύ γρήγορα, ήρθε η ώρα να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας και να αυτοσχεδιάσουμε δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές. Να λοιπόν 5 παιχνίδια για παιδιά 5 ετών με ό,τι έχουμε στο σπίτι μας:

 

  1. Βεστιάριο

Όταν τακτοποιούμε τα καλοκαιρινά και αποθηκεύουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα, πολλές φορές χαρίζουμε ή πετάμε ρούχα που δεν μας αρέσουν ή δεν μας κάνουν. Διαλέξτε λοιπόν μερικά από αυτά και βάλτε τα σε ένα κουτί. Τα παιδιά λατρεύουν τις μεταμφιέσεις και μπορούν να περάσουν ώρες μπροστά στον καθρέπτη χαζεύοντας τους… άλλους τους εαυτούς. Το παλιό πουκάμισο του μπαμπά, ένα φουλάρι, μια φούστα που για την κόρη σας θα γινόταν ένα φανταστικό φόρεμα, παλιά γυαλιά δίνουν στα παιδιά τις πιο αστείες και έξυπνες αφορμές για ιστορίες!

 

2. Ρολάροντας

Ένα πράγμα που έχουμε οπωσδήποτε στο σπίτι και κάνει θαύματα είναι τα…  ρολά. Ρολά από χαρτί κουζίνας ή τουαλέτας μπορούν να γίνουν η βάση για τις πιο πρωτότυπες χειροτεχνίες, ενώ προσφέρονται για αμέτρητες κατασκευές. Κολλήστε το ένα με το άλλο και φτιάξτε μεγάλο σωλήνα που μπορείτε να στερεώσετε στον τοίχο. Αφήστε τα παιδιά σας να περνάνε πράγματα από μέσα (μπαλάκια ή αυτοκίνητα). Αυτή η εμφάνιση- εξαφάνιση είναι που δίνει στη συγκεκριμένη δραστηριότητα όλο το γούστο! Φτιάξτε πρωτότυπα μουσικά όργανα ή οχήματα και κάστρα. Χρησιμοποιήστε τα ως… ρόλεϋ στα μαλλιά της μικρής σας, στερεώνοντάς τα με τσιμπιδάκια, παίζοντας «κομμωτήριο».

 

  1. Μικρή ολυμπιάδα

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Family having good time together

Χρησιμοποιείστε απλά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι σας και φιλοξενήστε την ολυμπιάδα στο σαλόνι σας (απομακρύνετε φυσικά τα εύθραυστα αντικείμενα).

4. Μπόουλινγκ

Βάλτε στη σειρά άδεια μπουκάλια νερού και στοιχηματίστε ποιος θα τα ρίξει όλα χρησιμοποιώντας μία μικρή μπάλα
Χόκεϋ επί χαλιού
Χρησιμοποιήστε μία μαλακή μπάλα και σκούπες για μπαστούνια
Βόλεϊ
Τεντώστε ένα κομμάτι σπάγκο ή νήμα ανάμεσα σε δύο καρέκλες. Χτυπήστε ένα μπαλόνι μπρος και πίσω προσπαθώντας να το περάσετε πάνω από το σπάγκο ενώ κάθεστε.

  1. Επικίνδυνες αποστολές

Φτιάξτε μόνοι σας παγίδες λέιζερ. Δέστε κομμάτια κόκκινου νήματος στη μία άκρη του μπαλκονιού και κολλήστε τα στον απέναντι τοίχο. Ζητήστε από τα παιδιά να περάσουν ανάμεσα, χωρίς να ακουμπήσουν το νήμα.

 

  1. Σπιτάκια

Δεν μπορεί, σίγουρα θα παίζατε και εσείς αυτό το παιχνίδι όταν ήσασταν μικρότεροι! Με μαξιλάρια, στρώματα, σεντόνια τα παιδιά σας φτιάχνουν φανταστικά σπίτια που φωτίζουν με φακούς ή λαμπάκια. Αφήστε τα να τα διακοσμήσουν με τα πράγματά τους και, γιατί όχι, να κοιμηθούν ένα βράδυ στο… σπίτι τους.

 

Γονείς με πεντάχρονα, πείτε καμία ιδέα, έρχεται καλοκαίρι!

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Παζλ
Σπιτικές πλαστελίνες
Κατασκευές Lego
Ζωγραφική
Κυνήγι θησαυρού
Πειράματα με καθημερινά υλικά
Μπουγέλο ( το καλοκαίρι)

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!