Happy children

Τα οικογενειακά ξενοδοχεία που περιλαμβάνουν ένα πλήρες πρόγραμμα παροχών φαίνεται πως είναι μια αγαπημένη επιλογή διακοπών τα τελευταία χρόνια. Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλή στη family summer agenda; Ας δούμε τα ελκυστικά χαρακτηριστικά τους αλλά και τους λόγους για τους οποίους κάποιες οικογένειες δεν τα προτιμούν ως λύση διακοπών.

Τα υπέρ

Ξέρουμε τι θα ξοδέψουμε: Διαμορφώνοντας το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες μας και που μπορούμε να υποστηρίξουμε οικονομικά και ενσωματώνοντας σε αυτό τα γεύματα, τα ποτά και τις δραστηριότητες που επιθυμούμε, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποσά χρήματα θα ξοδέψουμε, άρα δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεως. Επίσης, ειδικά αν κάνουμε την κράτησή μας έγκαιρα, μπορούμε να επωφεληθούμε και από προσφορές και προνομιακές τιμές.

Δεν θα αγχωθούμε να προγραμματίσουμε τίποτα: «πώς να περάσουμε τη μέρα μας σήμερα;», «πού να κάνουμε κράτηση για φαγητό;», «να πάρουμε μαζί μας και μετρητά;». Αυτές είναι ερωτήσεις που δεν θα μας «βασανίσουν», αν επιλέξουμε ένα all inclusive ξενοδοχείο για παιδιά. Γιατί εκεί θα βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε μαζεμένα και η «αρχιτεκτονική» της μέρας μας θα είναι ήδη έτοιμη.

Θα απολαύσουμε φαγητό: ένα πολύ σημαντικό δέλεαρ για τις διακοπές μιας οικογένειας είναι το μενού που διαθέτει ποιότητα και ποικιλία και δεν αγχώνει για έξτρα κόστος. Τα μεγάλα all inclusive ξενοδοχεία για παιδιά και οικογένειες προσφέρουν συνήθως μία τεράστια γκάμα επιλογών στο φαγητό από διαφορετικές κουζίνες, ώστε να ζήσουμε γαστρονομικές εμπειρίες που μπορεί διαφορετικά να μην είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε. Επιπλέον, για τις οικογένειες με μέλη κάπως «δύσκολα» στο φαγητό, το διευρυμένο μενού είναι υπολογίσιμο όφελος.

Δεν θα ακούσουμε «βαριέμαι» από τα παιδιά: από μικρές ή μεγαλύτερες πισίνες με νεροτσουλήθρες, μέχρι kid’s clubs με παιχνίδια, παιδότοπους, βραδιές με παιδικές ταινίες… τα οικογενειακά ξενοδοχεία έχουν δομήσει τις δραστηριότητες τους, ώστε να ενθουσιάζουν τα παιδιά και να τους προσφέρουν επιλογές, ανάλογα με την ηλικία και τις προτιμήσεις τους.

Δεν θα πούμε «βαριέμαι» ούτε οι μεγάλοι: όσες δραστηριότητες περιμένουν τα παιδιά μας άλλες τόσες περιμένουν και εμάς, τους γονείς, για να περάσουμε καλά στις διακοπές: γυμναστήριο, σπα, μαθήματα γιόγκα, σινεμά, πισίνα, μουσικές βραδιές… η λίστα είναι ατέλειωτη.

Θα έχουμε babysitter: πολλά ξενοδοχεία οικογενειακών διακοπών διαθέτουν παιδαγωγούς ή ανιματέρ για απασχόληση των παιδιών, αν οι γονείς επιθυμούν να ξεκουραστούν για λίγο ή να απολαύσουν λίγο προσωπικό χρόνο.

Θα χαλαρώσουμε: έχοντας «λύσει» όλα τα παραπάνω θέματα, φαίνεται πως αυτός ο τρόπος διακοπών μπορεί να μας χαρίσει περισσότερη ηρεμία και τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε. Γιατί τη φράση χρειάζομαι «διακοπές για να ξεκουραστώ απ’ τις διακοπές», κανείς δεν θέλει να την ξεστομίσει!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

messy play

Θα έχουμε λιγότερες αφορμές για γκρίνια: ένα όφελος που δεν μας περνά πρώτο απ’ το μυαλό αλλά είναι αποτέλεσμα όλων των διευκολύνσεων που έχουμε από ένα all inclusive ξενοδοχείο για παιδιά. Με τόσες εναλλακτικές για φαγητό, δραστηριότητες, παιχνίδια και σπορ, γιατί να υπάρξει λόγος για διαφωνίες;    

Θα έχουμε ασφάλεια αν συμβεί κάτι ή για να μη συμβεί κάτι: η παρουσία ναυαγοσώστη, γιατρού ή εκπαιδευμένου προσωπικού σε θέματα πρώτων βοηθειών που προσφέρεται στα μεγάλα οικογενειακά συγκροτήματα ξενοδοχείων, είναι πολύ σημαντική για μία οικογένεια, καθώς απρόοπτα μπορούν πάντα να συμβούν. Το ίδιο σημαντική είναι και η παρουσία προσωπικού ασφάλειας στους χώρους της μονάδας, για να νιώθουμε προστασία από διάφορους κινδύνους.

Τα κατά

Στον αντίποδα όλων αυτά, υπάρχουν και τα επιχειρήματα υπέρ του να μην επιλέξουμε ένα ξενοδοχείο πλήρων παροχών για τις διακοπές μας.

Αυτοπεριοριζόμαστε: το γεγονός ότι έχουμε προπληρώσει ή προκαθορίσει ότι θα πληρώσουμε τις παροχές του ξενοδοχείου, μας δημιουργεί μία δέσμευση να καταναλώσουμε τα συγκεκριμένα αγαθά και τις υπηρεσίες, ακόμα και αν τελικά κάποιες  στιγμές θα θέλαμε να «σπάσουμε» το πρόγραμμα και να κάνουμε κάτι άλλο.

Χάνουμε τη χαρά της εξερεύνησης: η παραμονή σε ένα ξενοδοχείο που είναι ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, μας κάνει να «βολευόμαστε» και να μη θέλουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει στη γύρω περιοχή, π.χ. αξιοθέατα, παραλίες, εστιατόρια που υπό άλλες συνθήκες θα εξερευνούσαμε.

Νιώθουμε κάπως απομονωμένοι: τα οικογενειακά ξενοδοχεία συνήθως βρίσκονται λίγο  έξω από τον κεντρικό οικισμό για λόγους χωρητικότητας. Αυτή η αίσθηση του να είμαστε σε έναν κλειστό χώρο μακριά από την υπόλοιπη ζωή της περιοχής μπορεί να μας δημιουργεί κάποιες στιγμές την αίσθηση ότι είμαστε «εγκλωβισμένοι».

Ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά των διακοπών σε ένα all inclusive ξενοδοχείο για παιδιά, συζητάμε το πλάνο των διακοπών με την οικογένεια και ό,τι και να επιλέξουμε, φροντίζουμε να έχουμε ένα καλοκαίρι με all-inclusive χαρά.