rodakino giaourti traxanas

Μια γρήγορη θρεπτική επιλογή, ιδανική για πρωινό γεύμα για όλες τις ηλικίες! (για παιδιά άνω των 8 μηνών)

Ο Τραχαχανάκης θα προσθέσει στο γεύμα μας σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Β6, Α, C,  E, φυτικές ίνες και άμυλο από ολικής αλέσεως σιτάρι και το γιαούρτι θα συμπληρώσει το γεύμα με ζωικές πρωτεΐνες, λιπαρά και προβιοτικά καθιστώντας το έτσι ένα πλήρες ισορροπημένο γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 ml νερό
  • 20 γρ. Τραχαχανάκης, Βιολογικός Τραχανάς με φρούτα
  • 1 ροδάκινο (μαλακό, χωρίς τη φλούδα)
  • 100 γρ. γιαούρτι

rodakino giaourti traxanasΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προσθέστε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι 100 ml νερό και 20 γρ. frezylac Τραχαχανάκη με φρούτα.
  • Θερμάνετε τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα αρκετά σφιχτό αποτέλεσμα.
  • Αφήστε τον τραχανά να κρυώσει και στο μεταξύ σε έναν πολυκόφτη, αλέστε το ροδάκινο (χωρίς τη φλούδα) μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
  • Όταν κρυώσει τελείως ο τραχανάς, ομογενοποιήστε με τον πουρέ ροδάκινο και σερβίρετε.
  • Τέλος, με απαλές κινήσεις προσθέστε και το γιαούρτι στο πιάτο σας.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

eye bags

Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.