Στο νέο μας webinar, "Θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο στο σπίτι: Έκφραση & Αποδοχή", o σύμβουλος γονέων-παιδοψυχολόγος-εμψυχωτής Ιωάννης Γλωσσόπουλος  μας μίλησε για το πως η  έκφραση και η αποδοχή είναι δύο έννοιες που αποτελούν τον βασικό πυλώνα για την υγιή ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Ιδρυτής και εμπνευστής του Κids Cooking Club,της 1ης Επίσημης Σχολής Μαγειρικής για παιδιά στην Ευρώπη.

Εxpert της ισορροπημένης διατροφής.

Μαγειρεύει από τα πέντε του! Μάλιστα, η μύτη του έχει ακόμα το σημάδι από την πρώτη του αταξία στην κουζίνα! Με ρίζες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Κέρκυρα, έχει περασμένες στο DNA του τις μνήμες των μυστικών από τις πιο φημισμένες ελληνικές κουζίνες.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Μπαίνει 2 φορές σε Πανεπιστημιακές Σχολές μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι το πάθος του είναι να σπουδάσει Μαγειρική! Τελικά, παίρνει 3 Πτυχία σε αυτόν τον τομέα: “Ecole Hotelière Le Monde”, “Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” και Μεταπτυχιακό με υποτροφία Eurochef. Τα συμπληρώνει με πλήθος σεμιναρίων και εξειδικευμένων μετεκπαιδεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στη γαλλική κουζίνα, το κρέας, το κρασί αλλά και το Food Styling και την Art de la Table.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Ξεκίνησε στο Arion Hotel Astir Palace Vouliagmenis (2002), το La Veranda Restaurant Chandris Resort (2003) και ακόμα πιο δυνατή συνέχεια στο Athens Hilton Hotel (2004), με το πρώτο του χρίσμα ως chef.

  • Κουζίνες - σταθμοί στην πορεία του: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά (Εστιατόριο Βαρούλκο 2003 - αστέρι Michelin), Armonia Hotel Vouliagmenis, Porto Hydra Hotel και Ecali Club.

  • Κόμβοι καριέρας: Υπεύθυνος Pastry και Expeditor Chef στο εστιατόριο Milos Athens Hilton Hotel, επίσημο Ξενοδοχείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (Χρυσός Σκούφος 2004), Executive Chef του Ολυμπιακού Σταδίου (2005 – 2008), επικεφαλής Chef και γαστρονομικός σύμβουλος στη Eurovision Song Contest-Greece (2006), στο το UEFA Champions League-Athens 2007 και το Final Four-Athens (2007)

  • Στιγμές – ορόσημα: μαγείρεψε για τη Shakira (Αθήνα 2006), συντόνισε τους chefs του George Michael (Αθήνα 2007)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

  • Διοργανωτής μαγειρικών εκδηλώσεων σε εταιρίες όπως Welcome Home, Tsitouras Collection, Swarovski

  • Μόνιμος συνεργάτης των εταιριών Miele, Sanitas - Σαράντης, Cook-shop, Κanelli και Mondelez Hellas

  • Σύμβουλος επισιτισμού στον Όμιλο Quality Taste και Chef Conseilleur σε εταιρείες yachting και ιδιώτες

  • Προσωπικός chef της οικογένειας Μεταξά

  • Ενεργός chef και μέλος του Greece Chef’s Club

  • Δημιουργός του 1ου Προγράμματος Παιδικής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στην Καλλιτεχνούπολη


ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Κυριάκος Μελάς, πέρα από την πλούσια επαγγελματική του δράση, υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα το όραμά του για τη δημιουργία κοινωνικής γαστρονομικής συνείδησης και τη διάδοση της εμπνευσμένης και υγιεινής διατροφής. Έτσι, είναι συχνά ομιλητής σε γαστρονομικά και διατροφικά συνέδρια (Unilever, Horeca, Λέσχη Αρχιμαγείρων) ενώ προωθεί τις ιδέες του με συχνές εμφανίσεις στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, στα τηλεοπτικά μέσα και το ραδιόφωνο. Σημείο αναφοράς, η παρουσία του στην καθημερινή στήλη μαγειρικής της τηλεοπτικής εκπομπής ΜΙΑ στο Star Channel.
Είναι ακόμα γαστρονομικός σύμβουλος και ambassador μεγάλων εταιρειών τροφίμων και διατροφής.

Από το 2020 είναι Gastronomy lecturer στον Πανεπιστήμιο KCGI του Κιότο,στην Ιαπωνία.

Site: www.kidscookingclub.gr