Μετά τις πρώτες στέρεες τροφές, τι; Η διατροφή μετά το 12ο μήνα, στην πράξη. Ένα Online σεμινάριο με τον διατροφολόγο μας!

Ο Γιώργος Λάντις είναι κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος απόφοιτος του Robert Gordon University του Ηνωμένου Βασιλείου από όπου και απέκτησε το βασικό τίτλο BSc Hons SRD.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε και εργάσθηκε στο εθνικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Manchester Royal Infirmary and Manchester Children’s Hospital NHS, Sedgefield PCT και Hillingdon Hospital NHS, με βασικό αντικείμενο τα κάρδιο-μεταβολικά νοσήματα παιδιών και ενηλίκων.

Στην Ελλάδα έλαβε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με άριστα τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στα μεταβολικά νοσήματα των οστών. Τα τελευταία εννέα έτη είναι επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων η Αγία Σοφία και της Μονάδας Κλινικής και Μεταφραστικής Έρευνας στην Ενδοκρινολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει αποτελέσει βασικό μέλος της πολυδύναμης ομάδας του Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής, Έδρας UNESCO εφηβικής Υγείας και Ιατρικής όπου και έχει εργασθεί τόσο σε τακτική βάση στα ιατρεία του κέντρου αλλά και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης του μεταβολικού συνδρόμου των εφήβων.

Παράλληλα, ως συνεργάτης της Μονάδας Κλινικής και Μεταφραστικής Έρευνας στην Ενδοκρινολογία εργάσθηκε σε κλινικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης του μεταβολικού συνδρόμου ενηλίκων. Συγχρόνως συμμετείχε και στην ομάδα ανάπτυξης της πλατφόρμας για την αυτοδιαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 του διεθνούς προγράμματος SMARTCARE.

Στα πλαίσια της μελέτης του μεταβολικού συνδρόμου των εφήβων έχει διακριθεί δύο φορές με το βραβείο «Γεώργιος Μαραγκός» της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τη Α’ Παιδιατρική Κλινική έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων, έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πάνω από δέκα επιστημονικά άρθρα και έχει συμβάλλει σε προγράμματα κατάρτισης στην εφηβική υγεία, εκπαιδεύοντας τόσο επαγγελματίες υγείας όσο και κοινό.