apple cake

Αν δεν είστε σ’ αυτούς που προτιμούν τη μηλόπιτα τραγανή και «ψιχουλιαστή» αλλά ζουμερή και αφράτη, δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε! Εδώ, θα βρείτε την τέλεια συνταγή που συνδυάζει το αγαπημένο σας κέικ με μία μηλόπιτα τόσο νόστιμη που θα σας κάνει χάσετε τη… μηλιά σας!

Υλικά:

  • 6 με 8 μέτρια πράσινα ή κόκκινα άγουρα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 1/4κ.σ. ζάχαρη (και λίγη ακόμη για το πασπάλισμα)
  • 1/4κ.γ. κανέλα (και λίγη ακόμη για το πασπάλισμα)
  • 3μεγάλα αβγά
  • 1 1/2κούπα ψιλή ζάχαρη
  • 3/4κούπας φυτικό λάδι της επιλογής σας
  • 3/4κούπας έτοιμο ή σπιτικό πουρέ μήλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 3κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πασπάλισμα στο τέλος:

  • 1 1/4κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C°.
  • Αλείφετε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου περίπου 25,5 εκ. με λίγο βούτυρο.
  • Τοποθετείτε ένα αντοκολλητικό χαρτί ψησίματος και ξανα-βουτυρώνετε ελαφρά.
  • Στρώνετε τα μήλα στη φόρμα μέχρι να καλύψουν τα 2/3 σε ύψος και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Για να φτιάξετε τον χυλό: χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη (και των 2 ειδών). Προσθέτετε το φυτικό λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον πουρέ μήλου και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και το αλεύρι.
  • Περιχύνετε με τον χυλό τα μήλα και πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη-κανέλα.
  • Ανακινείτε ελαφρά τη φόρμα ώστε να κατέβει ο χυλός μέχρι τον πάτο της φόρμας και να καλύψει και τα τοιχώματα.
  • Ψήνετε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει η μηλόπιτα-κέικ ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Την αφήνετε να κρυώσει καλά, πριν σερβίρετε.
  • Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Appl-ά tips που κάνουν τη διαφορά

  • Διαλέξτε τη σωστή ποικιλία μήλου! Τα στυφά και άγουρα μήλα
  • έχουν περισσότερη πηκτίνη και κάνουν τη γέμιση πιο συμπαγή.
  • Για ομοιόμορφο πασπάλισμα της ζάχαρης άχνης, χρησιμοποιήστε μία σήτα.
  • Mηλόπιτα-κέικ σε ένα και δεν θα μείνει κομμάτι κανένα! Καλή απόλαυση!

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

rodakino giaourti traxanas