sweet potato brownies

Γλυκό και ζάχαρη δεν πάνε απαραίτητα μαζί. Γλυκό και νοστιμιά όμως πάνε! Γι’ αυτό, ετοιμαστείτε να προσφέρετε στα αγγελούδια σας κάτι γλυκό για το σχολείο, το σνακ, το απογευματινό κ.λπ. χωρίς ζάχαρη αλλά και χωρίς να θυσιάσουν τη γλυκιά απόλαυση που έχουν συνηθίσει.

Brownies με γλυκοπατάτα και μπανάνα (και ούτε που θα καταλάβει κανείς ότι λείπει η ζάχαρη!)

Υλικά:

  • 200 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κοσκινισμένη σκόνη κακάο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα tsp
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 100ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • 3 μεγάλα αβγά χτυπημένα
  • 250 γρ. γλυκοπατάτα τριμμένη
  • 1 μεγάλη, ώριμη μπανάνα λιωμένη με ένα πιρούνι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
  • Στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ρηχό τετράγωνο ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο και τη μαγειρική σόδα φτιάχνοντας μία τρύπα στο κέντρο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  • Αφαιρείτε το βούτυρο από τη φωτιά και προσθέτετε το γάλα. Προσθέτετε τα αβγά, την τριμμένη γλυκοπατάτα και την μπανάνα και ανακατεύετε καλά.
  • Ρίχνετε το μείγμα αυτό στο μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με μια κουτάλα, για να σχηματίσετε έναν παχύρρευστο χυλό.
  • Ρίχνετε τον χυλό στο ταψί και ψήνετε για 30-35΄, μέχρι να φουσκώσει το κέικ.
  • Το αφήνετε να κρυώσει και κόβετε τα brownies σε τετραγωνάκια.

Μηλοπιτάκια με τη γλύκα του μελιού (μόνο)

Υλικά:

  • 8 κούπες πράσινα μήλα ξεφλουδσιμένα και κομμένα σε φλούδες μέτριου πάχους
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Ζύμη για πίτες

Εκτέλεση:

  • Μετακινείτε τη σχάρα του φούρνου στην πιο κάτω θέση και προθερμαίνετε στους 180ο C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα μήλα, το μέλι, το αλεύρι και την κανέλα, μέχρι να καλύψει το αλεύρι τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τοποθετείτε τη ζύμη μέσα σε μία πυρίμαχη ταρτιέρα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη ζύμη. Απλώνετε τη δεύτερη ζύμη, σφραγίζοντας τις άκρες και τρυπώντας με ένα πιρούνι, για να φεύγουν οι υδρατμοί.
  • Ψήνετε τη μηλόπιτα στη χαμηλότερη σχάρα για 55 με 60΄, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Αφήνετε να κρυώσει τελείως, πριν την κόψετε.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

traxanas brokolo

Εσείς, πώς λέτε να σερβίρετε στα παιδιά σας τα εύκολα γλυκά για παιδιά χωρίς ζάχαρη; Ως πρωινό, δεκατιανό ή μήπως γλύκισμα after-school;