apple chips

Είναι εκείνη η κομβική ώρα γύρω, στις 4-5 το απόγευμα, που θέλετε μεν να δώσετε κάτι στα παιδιά να «τσιμπήσουν» αλλά αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα στο «κάτι γλυκό για τη λιγούρα» και στο «κάτι αλμυρό να “κρατήσει” το παιδί πριν το βραδινό». Ανακαλύψτε ιδέες που καλύπτουν και τις δύο επιλογές και επιλέξτε τες εναλλάξ μέσα στη βδομάδα, για να έχει το παιδί ποικιλία στις γεύσεις και να βγείτε και εσείς από τα διλήμματα.

Αλμυρές προτάσεις

Ψωμί με αβοκάντο και γαλοπούλα

ricecake with turkey

Κόψτε στη μέση ένα πολύ ώριμο αβοκάντο και αφαιρέστε τον πυρήνα του. Βγάλτε με ένα κουτάλι τη σάρκα του και λιώστε τη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι, προσθέτοντας χυμό μισού λάιμ (ή λεμονιού). Απλώστε την πάστα σε μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί ολικής άλεσης, διπλώστε από πάνω μία φέτα γαλοπούλα και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Τυροσπανακομελετάκια φούρνου

omelette

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

iNFANT WITH PIERCING

Χτυπήστε τρία αβγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε 2 κ.σ. φύλλα από σπανάκι και 4 κ.σ. τριμμένο μαλακό τυρί της επιλογής σας. Ρίξτε το μείγμα της ομελέτας σε αντικολλητικό χαρτί στρωμένο στο ταψί κινώντας το ταψί ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του. Ψήνετε στον φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει η ομελέτα. Την αφαιρείτε με μία σπάτουλα σε ένα πιάτο και την τυλίγετε σε ρολό. Κόβετε το ρολό σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε.

Γλυκιές απολαύσεις

Πανεύκολα τραγανά τσιπς μήλου

apple chips

Κόψτε στη μέση 2 μήλα και αφαιρέστε τον πυρήνα τους. Κόψτε τα σε πολύ λεπτές λωρίδες (με τη φλούδα τους) και απλώστε τα σε αντικολλητικό χαρτί στρωμένο στο ταψί. Πασπαλίστε με λίγη κανέλα και ψήστε τα για 2 ώρες σε δυνατό φούρνο. Μετά την 1 ώρα ψησίματος, γυρίστε τα και από την ανάποδη πλευρά, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

«Μπιφτεκάκια» βρώμης και μπανάνας με 2 υλικά

oatmeal ballsΡίξτε σε ένα βαθύ μπολ 1 κούπα βρώμη και 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα και πλάστε το μείγμα σε «μοιφτεκάκια», στο μέγεθος που θέλετε. Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι έξτρα υλικό σας αρέσει, όπως κακάο, σταγόνες σοκολάτας, μέλι, κανέλα κ.λπ. Απλώστε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα εκεί για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Αλμυρό, γλυκό ή και τα δύο; Άραγε ποιο απογευματινό για παιδιά είναι το αγαπημένο της δικής σας οικογένειας; Με μια δοκιμή, θα το μάθετε!