Πριν το ρίξετε στον κάδο ανακύκλωσης, ρίξτε το…. στις χειροτεχνίες! Το ρολό που απομένει από το χαρτί υγείας είναι εξαιρετική βάση για φανταστικές και εύκολες κατασκευές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το επιλέγουν τόσο συχνά σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς για τα έργα των παιδιών. Πάρτε λοιπόν ιδέες για να φτιάξετε και στο σπίτι «ρολένιες» κατασκευές Σεπτεμβρίου που δεν θα μείνουν μόνο διακοσμητικές αλλά θα τις χρησιμοποιήσετε τη νέα σχολική σεζόν.

Μολυβοθήκη Καστροπολιτεία

purple pensile case from toilet paper

Τις πύλες της έμπνευσης ανοίξατε και τα μολύβια σας φυλάξατε!  Η φετινή σας μολυβοθήκη θα έχει σχήμα κάστρου. Χρωματίστε 3 λευκά άδεια ρολά  υγείας με όποιο χρώμα θέλετε, κολλήστε στο μεσαίο και μία μυτερή στέγη με χαρτόνι, τοποθετήστε τα κάστρα σε μια στρογγυλή θήκη από χοντρό χαρτόνι (βλ. φωτογραφία) και τα μολύβια, οι ξυλομπογιές/κηρομπογιές και οι μαρκαδόροι σας βρήκαν ένα τέλειο καστρο-καταφύγιο.

Rocket Roll

Creative,Education,Background.,Back,To,School,Concept.,Rocket,Cut,From

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Τα μαθήματα Φυσικής φέτος γίνονται πιο ρεαλιστικά από ποτέ! Για να μάθετε ακόμα πιο καλά τον νόμο της βαρύτητας και την έλλειψή του στο διάστημα, φτιάξτε έναν υπέροχο πύραυλο από άδειο ρολό υγείας, με έμπνευση την παραπάνω εικόνα και απογειώστε τη φαντασία αλλά και τις γνώσεις σας.

Κούκου, ώρα για διάβασμα!

Ρολόι-κούκος με ρολό υγείας. Φυσικά δεν πρόκειται ούτε για αληθινό ρολόι ούτε για αληθινό κούκο, αλλά για ένα σύμβολο υπενθύμισης που μπορείτε να κρεμάσετε στο γραφείο των παιδιών και κάθε φορά που το βλέπουν να θυμούνται να ανοίξουν τα βιβλία τους. Εκτός από το άδειο ρολό υγείας, θα χρειαστείτε και ένα κομμάτι χαρτόνι (για το καπέλο του ρολογιού) και ένα σχοινί για να κρεμάσετε την κατασκευή (σύμφωνα με τη φωτογραφία).

Τέλειες παιδικές κατασκευές με ρολό από χαρτί υγείας και πριν χτυπήσει το κουδούνι, θα «χτυπήσει» η έμπνευση! Καλή σχολική δημιουργική χρονιά!