minestrone traxanas

Ένα ελαφρύ  και γρήγορο γεύμα, όπου ο Τραχαχανάκης με κατσικίσιο γάλα πλαισιώνει διατροφικά τα λαχανικά και δημιουργεί ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ιδανικό για βραδινό. Τα φασολάκια συμπληρώνουν τις φυτικές ίνες του Τραχαχανάκη και απογειώνουν την πυκνότητα του γεύματος σε βιταμίνες K, C και A και συμβάλλουν στην υγεία των οστών, προάγοντας την ομοιόσταση και την απορρόφηση του ασβεστίου.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 ml νερό
  • 20 γρ. Τραχαχανάκης, Βιολογικός Τραχανάς με γάλα αγελάδας
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. πράσινα φασολάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κολοκυθάκι, σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 καρότο, σε μικρά κυβάκια
  • 1 μικρή τομάτα,τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νερό μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και βράστε τα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί το νερό στο μισό.
  • Προσθέστε στη συνέχεια και τον τραχανά με γάλα κατσίκας ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κολλήσει.
  • Μόλις χυλώσει το γεύμα μας, είναι έτοιμο.
  • Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Βροσκόμαστε σε μία τάξη που στον πίνακα είναι γραμμένη η φράση "ζωγραφίζω τη δασκάλα." Η δασκάλα κρατά μία ζωγραφία ενός μαθητή που όμως δεν μοιάζει καθόλου στην ίδια.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και 1 κ.γ. ελαιόλαδο.

 Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.