Ζουμερά και απολαυστικά φρουτάκια, γίνονται έμπνευση για κατασκευές με τα χεράκια!  Τα νόστιμα φρούτα έχουν το καλοκαίρι την τιμητική τους και είναι όχι μόνο χαρά για τον ουρανίσκο αλλά και τέλεια ιδέα για διακόσμηση, αφού δίνουν μία summer νότα δροσιάς. Κοιτάξτε τη φρουτιέρα σας για να πάρετε ιδέες, πιάστε και χαρτόνια-ψαλίδια και ετοιμαστείτε για τέλειες φρουτοκαλλιτεχνίες.

 

Καλό καλοCherry!

Φτιάξτε ένα έργο τέχνης με τα αγαπημένα σας κεράσια. Θα χρειαστείτε κόκκινες και πράσινες πολύ λεπτές κορδέλες ή χαρτί γκοφρέ κομμένο σε λωρίδες (από αυτό που σας περίσσεψε από την περσινή σχολική σεζόν). Τυλίξτε το χαρτί ή τις κορδέλες ώστε να φτιάξετε το στρογγυλό μέρος των κερασιών και τα φύλλα τους. Στο τέλος, ενώστε τα δύο αυτά μέρη του φρούτου, φτιάχνοντας και τα κοτσάνια και κολλήστε τα «συναρμολογημένα» κεράσια σας σε ένα λευκό χοντρό χαρτόνι (βλ. φωτογραφία). Κρεμάστε τη δημιουργία σας ως πίνακα στον τοίχο της κουζίνας και θαυμάστε τον κερασένιο νατουραλισμό στο μεγαλείο του.

cherries

Βρέχει καρπούζια

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

first time dad

Μέχρι τώρα, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το καρπούζι σε φέτες. Τι θα λέγατε φέτος να το δούμε στην… αποδομημένη του εκδοχή; Πάρ’ τε ένα χοντρό χαρτόνι σε γαλάζιο χρώμα. Στη συνέχεια, σχεδιάστε σε πράσινο και κόκκινο χαρτόνι μία φέτα καρπούζι, κόψτε την ανάποδα στο χαρτί και από κάτω, ζωγραφίστε τα κουκούτσια του σαν να είναι σταγόνες καλοκαιρινής βροχούλας. Συμβουλευτείτε και τη φωτογραφία και φτιάξτε το πιο ανατρεπτικό καρπουζο ντεκόρ που έγινε ποτέ.

watermelon

Για δες Ανανάδες

Κίτρινο και πράσινο χαρτόνι είναι τα βασικά σας σύνεργα για αυτήν την εύκολη χειροτεχνία για παιδιά. Σχεδιάστε και κόψτε το κίτρινο κομμάτι του ανανά και το πράσινο κοτσάνι του όπως δείχνει η φωτογραφία και χαρείτε ένα καλοκαίρι εξωτικό, πριν καν φύγετε για διακοπές.

pineapple

Με λίγη συγκέντρωση και προσοχή, θα τα καταφέρετε περίφημα στις κατασκευές σας. Και αν ακόμα κάτι «δεν σας βγει», κανένα πρόβλημα. Κάντε τα άφοβα (φρουτο)σαλάτα!