tarhanas caprese

Συνυφασμένος με τη μορφή σούπας, ο Τραχαχανάκης μπορεί να γίνει μια εξαιρετική καπρέζε με τομάτα, αρωματισμένη με βασιλικό.

Η ντομάτα συμπληρώνει θρεπτικά τον τραχαχανάκη με βιταμίνη C και μια πληθώρα αντιοξειδωτικών με χαρακτηριστικό το λυκοπένιο, στο οποίο οφείλεται και το κόκκινο χρώμα της.

Το γιαούρτι  συμβάλλει στην κρεμώδη υφή της σούπας μας, κάνοντας την ελκυστικότερη αλλά δίνει και έναν πρε και προβιοτικό χαρακτήρα στο γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 ml νερό
  • 20 γρ. Τραχαχανάκης, Βιολογικός Τραχανάς με γάλα αγελάδας
  • 1/2 φρέσκια τομάτα,τριμμένη
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. γιαούρτι

tarhanas capreseΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράστε σε μια κατσαρόλα, για 5 λεπτά νερό(200 ml) μαζί με τα φύλλα βασιλικού, αφαιρέστε τα φύλλα και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέστε την τριμμένη τομάτα και ψήστε την μέχρι να διαλυθεί και να βγάλει τα σάκχαρά της.
  • Στην συνέχεια, προσθέστε τα 200ml νερό βασιλικού και 20 γρ. frezylac Τραχαχανάκη με γάλα αγελάδας.
  • Βάλτε το θερμανθεί σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Το γεύμα είναι έτοιμο μόλις αρχίσει να χυλώνει ελαφρά.
  • Σερβίρετε σε πιάτο και τέλος προσθέστε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Father and son

 

*Αν το γεύμα σας είναι για νήπια, μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικες,  αντί για φρέσκια τομάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πελτέ τομάτας. Όπως και να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με μαλακή μυζήθρα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.