Αν τα αγγελούδια σας είναι ορκισμένοι μακαρονάδες αλλά δεν θέλουν πάλι σπαγγέτι, είστε στο σωστό σημείο. Τα παρακάτω ραβιόλια φούρνου είναι η «τόσο-όσο» ανατρεπτική πινελιά στο οικογενειακό μενού των ζυμαρικών σας που φέρνει μεν μία νέα πρόταση στο τραπέζι χωρίς όμως να ξεφεύγει από τις σταθερά αγαπημένες γευστικές προτιμήσεις των παιδιών. Να ξέρετε πως η αλλαγή θα εκτιμηθεί δεόντως από τους απαιτητικούς της οικογένειας.  Σημειώνετε;

Υλικά:

  • 1 πακέτο ραβιόλια γεμιστά με τυρί
  • 2 κούπες κόκκινη σάλτσα (έτοιμη ή σπιτική)
  • 1/3 κούπας τυρί-κρέμα
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι (ξηρό)
  • 1/2 κ.γ μαϊντανός (ξηρός)
  • 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • ¼ κούπας φύλλα φρέσκα βασιλικού, λεπτοκομμένα

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

father and son

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180o C
  • Λαδώνετε ένα ταψί
  • Βράζετε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου για 2-3΄) και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα, ανακατεύετε τη σάλτσα και την κρέμα τυριού μέχρι να λιώσει το τυρί (επίσης για περίπου για 2-3΄) και προσθέτετε το θυμάρι και τον μαϊντανό.
  • Απλώνετε τα ραβιόλια στο ταψί. Τα περιχύνετε με το μείγμα σάλτσας τυριού κρέμας και πασπαλίζετε τη μοτσαρέλα.
  • Ψήνετε τα ραβιόλια μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα (για περίπου 20΄)
  • Στο σερβίρισμα προσθέτετε τον βασιλικό 

Και τώρα που το «τι θα φάμε αύριο, μαμά» απαντήθηκε να πούμε «Καλή όρεξη» ή καλύτερα… «Buon Appetito»;