dad and daughter playing

Κάποιοι δεσμοί είναι καλά σφυρηλατημένοι. Αν είστε μπαμπάδες κοριτσιών, ξέρετε καλά τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσα στη σχέση σας με την κόρη σας. Και για λίγες ώρες, αυτός ο δεσμός θα γίνει ακόμη πιο δυνατός. Κλείστε τηλέφωνα και περισπασμούς και περάστε μία μέρα ή λίγες ώρες μόνο για τους δυο σας με bonding activities που θα θυμάστε για πάντα.

1.H μέρα (ή νύχτα) του «ναι»

Θυμάστε την αντίστοιχη ταινία όπου ο πρωταγωνιστής έλεγε ναι σε όλα; Το ίδιο θα κάνετε και εσείς για την αγαπημένη σας κόρη. Ό,τι δραστηριότητα και αν σας ζητήσει να κάνετε εκείνη τη μέρα, η απάντησή σας θα είναι θετική. Έτσι θα τη βοηθήσετε να δει τη ζωή με μία αισιόδοξη ματιά. Εκτός αν αυτά που ζητήσει είναι επικίνδυνα, παραβατικά ή βλάψουν… τον οικογενειακό προϋπολογισμό ή κάποιο άτομο, όλα τα υπόλοιπα επιτρέπονται. Ναι, επιτρέπεται ακόμη και ο διαγωνισμός χορού, ακόμη και αν δεν είστε ως μπαμπάς ο σταρ της πίστας. Θυμηθείτε πως το κάνετε για εκείνη, για να ’χει μια ακόμη υπέροχη ανάμνηση στο άλμπουμ των δυο σας!

2. Δυο campers στον κήπο

Αν δεν έχετε πάει ποτέ για camping οικογενειακώς, ευκαιρία να το κάνετε οι δυο σας! Στήστε τη σκηνή στον κήπο ή στο μπαλκόνι ένα ωραίο καλοκαιρινό βράδυ, πάρτε και δυο φακούς και λίγα ψημένα ζαχαρωτά στον φούρνο ή λίγα σνακ και απολαύστε τη βραδιά ακούγοντας τους ήχους των πουλιών, λέγοντας ιστορίες κ.λπ. Ειδικά τα μικρά παιδιά, λατρεύουν την περιπέτεια οπότε αν η κόρη σας είναι σε αυτήν την ηλικία, θα ξετρελαθεί με την ιδέα σας.

3.Κάν’ το να συμβεί

Μία υπέροχη δραστηριότητα που και θα σας «δέσει» περισσότερο και θα διδάξει στο παιδί την αξία του να πιστεύει σε κάτι με όλη του τη δύναμη και να ονειρεύεται χωρίς όρια σε όλη του τη ζωή. Όσο πιο μεγάλα τα όνειρα, τόσο πιο μεγάλα τα κατορθώματα, άλλωστε, έτσι δεν λένε; Ξεκινήστε το παιχνίδι εσείς λέγοντας «Πες πως είμαστε…». Φυσικά, η απάντηση του παιδιού δεν χρειάζεται να περιστρέφεται γύρω από πριγκίπισσες, πρίγκιπες και κάστρα. Μπορείτε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα εφευρίσκοντας ευφάνταστα stories που θα σας ταξιδέψουν παρέα στον υπέροχο κόσμο του ονείρου.

4.Μαστορέματα παρεούλα

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

laughting father tickling his daughter

Είναι γνωστό πως κάθε κόρη βλέπει τον μπαμπά της ως τον ήρωα του σπιτιού! Αποδείξτε τη σωστή! Φτιάξτε ή επισκευάστε κάτι μαζί της δείχνοντάς της τις ικανότητές σας και μεταδίδοντάς της την τεχνική που μπορεί να χρειαστεί και εκείνη αργότερα στη ζωή της καταρρίπτοντας τα στερεότυπα πως κάποιες δουλειές είναι αμιγώς ανδρικές. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο. Μπορεί απλώς να αλλάξετε μία λάμπα ή να φτιάξετε το σπιτάκι του Ρούντι. Το θέμα είναι να σας θαυμάσει ακόμη περισσότερο και να εμπνευστεί και η ίδια για τα μελλοντικά της χειρωνακτικά εγχειρήματα. Γιατί τα κορίτσια όλα τα μπορούν!

5.Θυμάμαι τότε που…

Κάθε μπαμπάς έχει μία ιδιαίτερη ανάμνηση από τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του ή την παιδική του ηλικία που τον στιγμάτισε ως ενήλικα. Επιλέξτε να μοιραστείτε αυτές τις κομβικές στιγμές της ζωής σας με την κόρη σας, ώστε να ανακαλύψει ακόμη πιο βαθιά τον μπαμπά της, να καταλάβει τι του αρέσει, τι τον συγκινεί, τι τον φοβίζει, τι τον στεναχωρεί, κατανοώντας πως οι μπαμπάδες δεν είναι τελικά υπερ-άνθρωποι αλλά άνθρωποι με αδυναμίες σαν όλους τους άλλους. Ακόμη και μια απλή ιστορία, π.χ. για το πώς ψαρέψατε (ανεπιτυχώς!) πρώτη φορά μπορεί να είναι συναρπαστική, αν έχει κάποιο συναισθηματικό νόημα για τον μπαμπά που θα τη διηγηθεί. Αφήστε την κόρη σας να σας ρωτήσει ό, τι θέλει σχετικά με το γεγονός και χαρείτε παρέα ένα μοναδικό, εποικοδομητικό ταξίδι στο μονοπάτι των αναμνήσεων.

 

Περάστε υπέροχες στιγμές μπαμπά και κόρης και νιώστε τον ασύγκριτο δεσμό που χτίσατε παρέα όλα αυτά τα χρόνια και που έχει τα πιο γερά θεμέλια. Αυτά της αγάπης.