tent inside the house

Αν τη λατρεύουν τα παιδιά σας, θα τη λατρέψετε και εσείς! Η σκηνή δωματίου είναι τα τελευταία χρόνια μία μεγάλη τάση που αγαπούν τα παιδιά παγκοσμίως. Ποια οφέλη όμως προσφέρει στους μικρούς κατασκηνωτές αυτό το «σπορ»;

1. «Μην ενοχλείτε, παρακαλώ»

Μέσα στη σκηνή, τα παιδιά βρίσκουν τον προσωπικό τους χώρο. Μπορούν να απομονωθούν για λίγο από το περιβάλλον και τον θόρυβο του σπιτιού και να χαρούν λίγες στιγμές μόνα τους, να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να φορτίσουν μπαταρίες. Επιπλέον, ο περιορισμένος χώρος της σκηνής τους δίνει μία αίσθηση ασφάλειας, νιώθουν πως έχουν βρει το «μαγικό τους καταφύγιο» και πως αν και μικροί, μπορούν να ζουν μία ιδιωτική ζωή ξεχωριστή από αυτή που έχουν μέσα στην οικογένεια, με τους κανόνες και τις υποχρεώσεις. Όλα αυτά, χαρίζουν στους μικρούς campers μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας, απαραίτητη για την ψυχοσωματική τους ανάπτυξη.

2. «Ο αρχηγός των Ινδιάνων και η Βασίλισσα του Κάστρου»

Η τέλεια «τροφή» της φαντασίας. Αυτό είναι η παιδική σκηνή. Μπορεί να μεταμορφωθεί στην σπηλιά των δεινοσαύρων ή το παλάτι της πριγκίπισσας ή το διαστημόπλοιο του αστροναύτη και να γίνει έμπνευση για τις πιο ευφάνταστες ιστορίες που θα σας διηγηθούν τα παιδιά σας. Μέσα από ένα τόσο δημιουργικό παιχνίδι ωφελείται η νοητική ανάπτυξή τους, τώρα και για ολόκληρη τη ζωή τους.

3. «Σιέστα άνευ γκρίνιας»

Αν η μάχη για τον μεσημεριανό ύπνο σάς εξουθενώνει καθημερινά, η παιδική σκήνη ίσως είναι ο από Μηχανής Θεός που περιμένατε. Πολύ συχνά, τα παιδιά που δεν θέλουν να κοιμηθούν το μεσημέρι, αν έχουν την επιλογή να κοιμηθούν μέσα στη σκηνή, πηγαίνουν για ύπνο με προθυμία. Είναι η αίσθηση θαλπωρής που νιώθουν στο εσωτερικό της σκηνής που τα νανουρίζει γλυκά και κοιμούνται σαν πουλάκια.

4. «Για δες ποιος κάνει τα μαθήματά του!»

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Kids Partying

Ένα ακόμη bonus της σκηνής είναι ότι μπορεί να δώσει τέλος στα «βαριέμαι να διαβάσω». Σίγουρα το γραφείο του παιδιού ή ο χώρος μελέτης που έχει οριστεί στο σπίτι είναι ο πλέον ιδανικός για να κάνει το παιδί τα μαθήματά του αλλά αν σκηνή εμπνέει το παιδί να κάνει με όρεξη τις ασκήσεις του και να μελετήσει πιο παραγωγικά, δεν υπάρχει λόγος να μην επωφεληθείτε.

5. «Ποιος φοβάται το σκοτάδι; Όχι εγώ!»

Πολύ συχνά, ειδικά τα μικρά παιδιά φοβούνται το σκοτάδι και αυτό είναι συνηθισμένο και φυσιολογικό. Η εξοικείωση όμως με τον σκοτεινό χώρο της σκηνής, τα βοηθά να αντιμετωπίσουν πιο γρήγορα αυτόν τους τον φόβο.

6. «Είσαι άνετα, Γιώργο;»

Αν τη σκηνή τη μοιράζονται από δύο και περισσότερα παιδιά, τότε έχετε μια τέλεια ευκαιρία για μαθήματα εργονομίας αλλά και… ευαισθησίας. Κατ’ αρχάς, για να χωρέσουν στη σκηνή τα παιδιά μαζί με τα παιχνίδια τους, θα πρέπει να βρουν τρόπο ώστε να μη στριμώχνονται, αναπτύσσοντας έτσι τη χωροταξική τους αντίληψη. Και βέβαια, καθώς θα μεριμνήσουν ώστε να νιώθει άνετα και το άλλο ή τα άλλα παιδιά στη σκηνή, αναπτύσσουν την αίσθηση συμπόνοιας και ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. Μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα και να νοιάζονται για τις ανάγκες των άλλων.

Καλό home camping, λοιπόν, εποικοδομητικό και διασκεδαστικό και πάντα με την επίβλεψή σας, για λόγους ασφαλείας. Mην ξεχάσετε μόνο να ψήσετε marshmallows στον φούρνο και να τα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι έξω από τη σκηνή!