1. Οργανώστε μαζί το μαγείρεμα

Ζητήστε από το παιδάκι σας να βοηθήσει στην επιλογή της συνταγής αλλά και την συγκέντρωση των υλικών. Έτσι μαθαίνει να οργανώνεται, να λειτουργεί συστηματικά, να σκέφτεται μπροστά και να εκπληρώνει τους στόχους του.

    2. Προετοιμαστείτε σωστά

-Πλύντε μαζί τα χέρια σας, ώστε να καταλάβει το παιδί πως είναι ένα πραγματικά σημαντικό βήμα.

-Ετοιμάστε μια ξεχωριστή επιφάνεια παρασκευής την οποία να μπορεί να φτάνει. Αφήστε το να ανέβει σε σκαμπό, μόνο αν είστε σίγουροι πως μπορεί να ισορροπήσει.

-Δώστε στο παιδί τα δικά του σκεύη μαγειρικής (ξύλινα ή πλαστικά). Αποφύγετε τα αιχμηρά σκεύη για ενήλικες, όπως μαχαίρια, τρίφτη κλπ.

       3. “Πάρτε σειρά”

Αν μαγειρεύετε με παραπάνω από ένα παιδιά, αφήστε τα να αναλάβουν διαφορετικά βήματα της συνταγής ή να επαναλάβουν το ίδιο, το καθένα με τον τρόπο του.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

first day in the kindergarden

Θα διαρκέσει περισσότερο αλλά το μαγείρεμα με τα παιδιά είναι κυρίως για την εμπειρία, παρά για το αποτέλεσμα!

       4. Νηστικό αρκούδι, δεν μαγειρεύει!

Επιλέξτε, είτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, είτε έχετε εύκαιρα φρούτα και λαχανικά για σνακ. Κανείς δεν περνάει καλά με άδειο στομάχι!

       5. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Υιοθετήστε το καθάρισμα μετά το μαγείρεμα σαν ένα εξίσου σημαντικό βήμα με την προετοιμασία. Απλώς περιμένετε μέχρι να τελειώσετε με όλα, ειδικά αν μιλάμε για συνταγές με αλεύρι!

       6. Απολαύστε το!

Και μη σας κακοφανεί αν το παιδί σας δεν “καθαρίσει” το πιάτο του. Κάποια παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο το μαγείρεμα, από το φαγητό…