Kids Partying

Γιορτάζουν, παίζουν και γελούν και η κοιλίτσα, να μη γουργουρίσει προνοούν! Τα παιδιά λατρεύουν τα ορεκτικά στα παιδικά πάρτυ. Αν προγραμματίζετε και εσείς το δικό σας και ψάχνετε ιδέες, για να φτιάξετε με τα χεράκια σας εύκολα σνακ με υλικά που συνήθως τρώνε τα παιδιά, είστε στο σωστό σημείο.

 

Μπαλάκια-τυροπιτάκια εξπρές,  χωρίς φύλλο

Θα χρειαστείτε:  

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα (και λίγο έξτρα για επάλειψη, προαιρετικά)
  • 1 κούπα. θρυμματισμένη φέτα
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο της επιλογής σας
  • 2/3 από ένα κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το πλάσιμο
  • 4 κ.σ. γάλα
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • Ανακατεύουμε τη φέτα, το κίτρινο τυρί και τα ελαφρώς χτυπημένα τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το γάλα και ρίχνουμε και το αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύουμε με το χέρι τη ζύμη (αφού το λαδώσουμε) και πλάθουμε μπαλάκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε απόσταση στο ταψί, γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο. Αν θέλουμε, αλείφουμε με αυγό τη επιφάνειά τους.
  • Ψήνουμε σε δύο δόσεις.

 

Πίτσα και πίτα μαζί και καλύπτουμε όλα τα γούστα

Υλικά:

  • Όσα μικρά πιτάκια (αυτά που χρησιμοποιούνται στο σουβλάκια αλλά σε μίνι μέγεθος) θέλετε, ανάλογα και με τον αριθμό των καλεσμένων. Για πιο υγιεινή επιλογή, προτιμήστε ολικής άλεσης και για λίγο πιο γλυκιά γεύση, πιτάκια καλαμποκιού
  • Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • Γαλοπούλα
  • Τυρί τσένταρ
  • Κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη και φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

foods

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • Απλώνουμε στα πιτάκια πρώτα τον χυμό ντομάτας, μετά τις ροδέλες ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά (το τυρί στο τέλος).
  • Ψήνουμε στη λαδόκολλα για 10΄, μέχρι να γίνουν τα πιτάκια τραγανά και να αρχίσει να λιώνει στις άκρες το τσένταρ.

 

Καλαμποκοτομπουκιές

Υλικά:

  • 3 μπουτάκια χωρίς κόκκαλο κομμένα σε μπουκιές (ή περισσότερα ανάλογα με τους καλεσμένους)
  • 11/2 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. νιφάδες καλαμποκιού (χωρίς επικάλυψη ζάχαρης) ελαφρώς θρυμματισμένες
  • 2/3 φλ. τριμμένο κίτρινο σκληρό τυρί
  • 2 αυγά
  • 1 κοφτή κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κοφτή κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κοφτή κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο στη φριτέζα ή σε όποιο σκεύος χρησιμοποιήσουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ 1 φλ. αλεύρι από το 1 ½ που έχουμε στα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά.
  • Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τις νιφάδες καλαμποκιού, το τυρί, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη ή το θυμάρι, τη γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη μουστάρδας.
  • «Περνάμε» τις μπουκιές κοτόπουλου με αλεύρι.
  • Τις βουτάμε στα αυγά.
  • Τις πανάρουμε με το μείγμα με το υπόλοιπο αλεύρι, τις νιφάδες καλαμποκιού, το τυρί, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη ή το θυμάρι, τη γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη μουστάρδας.
  • Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και όταν κάψει, ρίχνουμε μέσα τις κοτομπουκιές.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να τηγανίσουμε τις κοτομπουκιές σωστά μέσα-έξω.
  • Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το έξτρα λάδι.

 

Θυμηθείτε! Εύκολα ορεκτικά για παιδικό πάρτυ δεν σημαίνει απαραίτητα δημιουργίες για στόρυ! Σημαίνει νόστιμα σνακ με τις φυσιολογικές ατέλειες του χειροποίητου (που δίνουν έξτρα νοστιμιά!) και θα χαρούν να απολαύσουν τα παιδιά όσο διασκεδάζουν. Το μεράκι σας φτάνει και περισσεύει, για να ευχαριστηθούν οι καλεσμένοι σας, μικροί και μεγάλοι.