Η χαρά μπορεί να είναι διπλή αλλά συχνά διπλές είναι και οι προκλήσεις! Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος για άγχος. Δείτε εδώ τι αξίζει να γνωρίζετε, για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για αυτήν την εμπειρία.

Πιο έντονα συμπτώματα

Οι περισσότερες μητέρες διδύμων αναφέρουν ότι είχαν τα συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης αλλά σε αυξημένη ένταση. Δηλαδή, πιο έντονη ναυτία, έμετο, πρωινή αδιαθεσία και υπνηλία.

Μεγαλύτερη κοιλιά

Η κοιλιά σας θα μεγαλώσει γρηγορότερα και περισσότερο από όσο περιμένατε, για να χωράνε και τα 2 μωράκια!

Αυξημένες εμβρυϊκές κινήσεις

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Happy family

Είναι πολύ πιθανό να νιώθετε πιο έντονη κινητικότητα στην κοιλίτσα σας η οποία μάλιστα θα στρέφεται και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μεγαλύτερο βάρος

Οι μητέρες που κυοφορούν δίδυμα είναι πολύ πιθανό να πάρουν περισσότερα κιλά, καθώς φαίνεται ότι στις δίδυμες κυήσεις οι μητέρες χρειάζονται περισσότερες θερμίδες, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν δύο πλακούντες.

Πρόωρος τοκετός

Ο τοκετός μπορεί να έρθει πιο νωρίς στις δίδυμες εγκυμοσύνες, με τις περισσότερες να διαρκούν 36 – 38 εβδομάδες σε αντίθεση με τις 40 που διαρκεί συνήθως μια μονή εγκυμοσύνη.

Γενικότερα πάντως, δεν υπάρχει λόγος να σας αγχώνει το ότι η κύησή σας είναι δίδυμη. Με σύμμαχο τον γιατρό και τους δικούς σας ανθρώπους, η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μία από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής σας είτε είναι μονή είτε δίδυμη.