soup chicken

Ένα κλασικό και εβδομαδιαίο γεύμα: κοτόπουλο συνοδευμένο από μια αμυλούχα τροφή με συνηθέστερη την πατάτα ή κάποιο ζυμαρικό.

Γιατί όχι Τραχαχανάκης, όπου το σιτάρι ολικής άλεσης συναντάει τα λαχανικά εμπλουτίζοντας το γεύμα με φυτικές ίνες, Β1, Β6, Παντοθενικό οξύ και μια πληθώρα μετάλλων;

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 20 γρ. Τραχανά με λαχανικά
  • 80 γρ. γλυκοπατάτα,κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/3 φινόκιο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 στήθος κοτόπουλο βρασμένο( ξεψαχνισμένο ή αλεσμένο)

ingredients for soupΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε τo νερό, τη γλυκοπατάτα και το φινόκιο και βράστε τα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τα λαχανικά και πολτοποιήστε τα σε έναν πολυκόφτη.
  • Προσθέστε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο νερό τον Τραχαχανάκη με τα λαχανικά και θερμάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Το γεύμα είναι έτοιμο μόλις χυλώσει.
  • Προσθέστε τον πουρέ από τη γλυκοπατάτα και το κοτόπουλο, ομογενοποιήστε και σερβίρετε.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος και μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο.

Tips

Αν και το γεύμα καλύπτει πλήρως τους αμυλούχους υδατάνθρακες από τον Τραχαχανάκη, η άρτια υπολογισμένη ποσοτικά γλυκοπατάτα θα προσφέρει κρεμώδη υφή και ενίσχυση της βιταμίνης C του γεύματος.

Ήξερες ότι…

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό με πλούσια αντιοξειδωτική δράση λόγω των διαφορετικών φαινολικών ουσιών που περιέχει;

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.