Plant flowers

Μιας και αυτήν την άνοιξη, θα περάσετε πολύ χρόνο με τα παιδιά στο μπαλκόνι, τη βεράντα και τον κήπο, «σπέρνουμε» ιδέες για παραγωγικές δραστηριότητες γύρω απ’ τα φυτά που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς βοτανολόγους σας.

Γουστόζικα γλαστράκια

painted flowerpotΩραία τα ηλιόλουστα πρωινά στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Ακόμη πιο ωραία όμως, όταν ομορφαίνει και ο εξωτερικός σας χώρος με εκείνες τις μικρές πινελιές που θα κάνουν τη διαφορά. Πιάστε λοιπόν εκείνο το πήλινο γλαστράκι με τον μυρωδάτο βασιλικό ή το άλλο με τα χρωματιστά γεράνια και αφήστε τα παιδιά να ξεδιπλώσουν όλο το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Η μία επιλογή είναι να βάψουν τα γλαστράκια, ιδανικά με ακρυλικό χρώμα με βάση το νερό (αν έχετε ήδη στο σπίτι από άλλες κατασκευές) διαφορετικά με όποιο χρώμα θέλετε. Χρώμα, σχέδια, γράμματα, φράσεις… ό, τι εκφράζει τα παιδιά έχει θέση στα γλαστράκια σας. Υπάρχει και η επιλογή να διακοσμήσετε τις γλάστρες κολλώντας με μία απλή κόλλα στιγμής τα βοτσαλάκια που μαζέψατε πέρσι το καλοκαίρι, χρωματιστά κουμπιά, κορδέλες, φιόγκους και ό,τι άλλο βάλει η φαντασία των παιδιών.

Μια πασχαλίτσα λιάζεται στη χλόη

painted rocks as ladybugsΚηπουρική δεν είναι μόνο τα φυτά αλλά και… οι αξιαγάπητοι επισκέπτες τους. Έχετε κήπο με γρασίδι; Ώρα να το γεμίσουν τα παιδιά με πανέμορφες πασχαλίτσες! Θα χρειαστείτε μόνο βότσαλα της συλλογής σας ή οποιαδήποτε επίπεδη πέτρα και τις τέμπερες με τα πινέλα που έχουν ήδη τα παιδιά για τις χειροτεχνίες τους. Βάφοντας τις πέτρες σαν πασχαλίτσες, τα παιδάκια θα απασχοληθούν δημιουργικά για λίγες ώρες και θα ανακαλύψουν τον υπέροχο μικρόκοσμο της φύσης. Βρείτε φωτογραφίες που θα χρησιμεύσουν ως οδηγός για το σχήμα ή ακόμα καλύτερα, αφήστε τα αγγελούδια σας να παρατηρήσουν και να περιεργαστούν τα αληθινά κόκκινα πουά πλασματάκια που κάνουν βόλτες στη χλόη σας.

Τσόφλια με πρασινάδα φτιάχνουμε στη λιακάδα

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

family in a trip

painted eggs as human facesΤα παιδιά βγαίνουν στο μπαλκόνι ή τον κήπο ένα ηλιόλουστο πρωινό και φτιάχνουν τα κλασικά και αγαπημένα κεσεδάκια γιαουρτιού με τις φακές στην πιο οικολογική εκδοχή τους. Σπάνε ένα αβγό στη μία του μόνο πλευρά, αδειάζουν το περιεχόμενό του, το ξεπλένουν καλά και το αφήνουν να στεγνώσει. Στη συνέχεια, βάζουν μέσα αρκετό βαμβάκι και το βρέχουν καλά με λίγο νερό. Ρίχνουν μέσα φακές ή σπόρους κάρδαμου, τόσες/τόσους ώστε να καλυφθεί το βαμβάκι και μπαίνουν στην κουζίνα να αφήσουν το αβγουλάκι-γλαστράκι στο περβάζι της κουζίνας να το βλέπει ο ήλιος. Θυμούνται, βέβαια, να το ποτίζουν κάθε μέρα με λίγο νερό. Μέσα σε μία βδομάδα, οι φακές ή οι σπόροι κάρδαμου θα φυτρώσουν και θα γίνουν τέλεια μαλλάκια για τα αβγουλάκια. Και για να μη μείνει το «μαλλιαρό» αβγουλάκι χωρίς πρόσωπο, τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν πάνω του με μαρκαδόρους μάτια, μύτη και στόμα.

Δημιουργικές ασχολίες για παιδιά στους υπαίθριους χώρους του σπιτιού σας και το ταλέντο στην κηπουρική… ανθίζει στην οικογένεια!