Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

babies sititng on bed

Με το που άνοιξε τα μάτια του σ’ αυτή τη γη, άνοιξε και… τις κεραίες του να ανακαλύψει ποιοι είναι όλοι αυτοί στον περίγυρο που του κάνουν φατσούλες και ήχους και γελάκια. Ναι! Το μωρό σας, όπως όλα τα μωρά, γεννήθηκε κοινωνικό! Βοηθήστε το λοιπόν να αναπτύξει κι άλλο τις κοινωνικές του δεξιότητες και αύριο, ως ενήλικας που θα ’ναι η ψυχή της παρέας, θα σας ευγνωμονεί.

Κοινωνικότητα στην καθημερινότητα

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και η κοινωνικότητα θέλει εξάσκηση. Γιατί μπορεί ο μικρός σας παρατηρητής να άρχισε ήδη να αντιδρά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, όμως υπάρχει τρόπος να καλλιεργήσετε αυτή την έμφυτη τάση του για επικοινωνία ακόμη πιο πολύ με μικρές καθημερινές συνήθειες:

1. ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Σίγουρα το «αγκού» δεν είναι ακριβώς διάλογος αλλά αν αρχίσετε κι εσείς να απαντάτε με άναρθρες κραυγές και χαμόγελα στο μωρό σας, αρχίζετε έναν πρώτο βαθμό επικοινωνίας μαζί του, του δείχνετε πως μπορείτε να καταλάβετε τις αντιδράσεις του και του μαθαίνετε πως ο κόσμος στον οποίο ήρθε είναι φιλικός και χαρούμενος. Έτσι, το μωρό θα αρχίσει να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά, συναισθήματα πολύ σημαντικά στο να αρχίσει να τα «πηγαίνει καλά» και με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

2. ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Φίλους, συγγενείς… καλέστε τους όλους. Το αγγελούδι σας θα αγαπήσει τους επισκέπτες του, ειδικά αν είναι φιλικοί και του δείξουν προσοχή. Όμως, στην αρχή, μπορεί και να συμβεί το αντίθετο. Αν, για παράδειγμα, το αφήσετε απότομα σε μια άλλη αγκαλιά, ίσως νιώσει το άγχος του αποχωρισμού. Γι’ αυτό, κρατήστε το αρχικά εσείς, έχοντας δίπλα σας το πρόσωπο που θέλει να το πάρει αγκαλιά, ώστε το μωράκι να τον/την συνηθίσει. Στη συνέχεια ζητήστε απ’ τον επισκέπτη να μιλήσει και να παίξει με το μωράκι, όσο το κρατάτε εσείς. Όταν δείτε ότι υπάρχει πια εξοικείωση, αφήστε το μωρό στην αγκαλιά του αλλά παραμείνετε κοντά και κρατήστε οπωσδήποτε οπτική επαφή.

3. Junior ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

infant walking

Το ότι το μωρό σας δεν είναι ακόμα σε ηλικία να παίξει με άλλα μωράκια δεν σημαίνει πως δεν έχει να κερδίσει από την παρουσία τους. Ίσα-ίσα που θα μάθει από τις συμπεριφορές τους και θα αρχίσει να αντιδρά σε νέα ερεθίσματα. Ένα μωρό, ας πούμε, που δεν μπουσουλάει ακόμα αλλά βλέπει τους baby φίλους του να σαρώνουν με επιτυχία το πάτωμα, έχει πιο πολλές πιθανότητες να μιμηθεί την συμπεριφορά τους και να μπουσουλήσει κι αυτό, ακόμα πιο γρήγορα.

4. ΕΝΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ

Τα μωρά λατρεύουν τα μεγαλύτερα παιδιά. Κι αυτό, γιατί τους φαίνεται παράξενος ο τρόπος που περπατάνε, που μιλάνε, που φέρονται γενικά και προσπαθούν να αντιγράψουν τις συμπεριφορές τους. Έχετε ανίψια, βαφτιστήρια ή παιδιά φίλων στην εφηβεία; Πιάστε το τηλέφωνο!

5. ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ, ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ…

Ή αλλιώς «το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει». Με απλά λόγια, εσείς ως γονείς, θα γίνετε το καλύτερο κοινωνικό και επικοινωνιακό πρότυπο. Όχι με υπερπροσπάθεια και επιτηδευμένες συμπεριφορές αλλά με απλούς καθημερινούς τρόπους που δείχνουν ότι εκτιμάτε την αξία της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Όταν, για παράδειγμα, επιστρέφει ο/η σύντροφός σας από τη δουλειά, πείτε στο μωρό «έλα να χαιρετίσουμε τον μπαμπά/ τη μαμά: «πώς ήταν η μέρα σου, μπαμπά/μαμά;». Αντίστοιχα, όταν χτυπάει το τηλέφωνο, απαντήστε με ήρεμη, ζεστή φωνή και ενημερώστε το αγγελούδι σας για το ποιος κάλεσε. Πείτε, ας πούμε, «ήταν η γιαγιά, θα ’ρθει να μας δει το απόγευμα. Τι καλά!».

Και κάπως έτσι, το βραβείο της χρονιάς για τον πιο κοινωνικό μπέμπη ή την πιο κοινωνική μπέμπα, θα μπει σε ένα νέο βρεφικό δωμάτιο. Το δικό σας!

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Πολύς κόσμος και πολλά παιδάκια !!!

Η αλήθεια είναι ότι το μωρό πρέπει να είναι συνέχεια με τον κόσμο για να γίνει κοινωνικό, να κάνουμε καθημερινά βόλτες έξω, να βρισκόμαστε με τους συγγενείς και φίλους, να συνηθίζει και να του αρέσει η κοινωνία. Σε εμάς αυτό βοήθησε.

Κι εμάς!

?????


Συνολικός αριθμών σχολίων:16

Ο λόγος που έκανα δεύτερο παιδάκι..?. Ήταν η αντικοινωνικοτητα του πρώτου μου γιου…? Μην αφήνετε να περιμένει το μοναχοπαίδι για πολυ καιρό ποτέ θα έχει κ εκείνος αδερφάκι… ?θα του κάνει καλό σε όλους τους τομείς… ?Εγώ την.πάτησα κ άργησα…Σαν συμβουλή το λέω…? Σας εύχομαι τα καλύτερα κορίτσια μου!!!????????????????και όσες προσπαθούν για παιδάκι σας εύχομαι να ρθει σύντομα!!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
❤❤❤

Ακριβώς η σκέψη μου! χι!

Είναι πράγματι πολύ σημαντικό να βρίσκεται συχνά με κόσμο το παιδί (όχι ένα λόχο!) για να αναπτυχθεί σωστά η έμφυτη κοινωνικότητά του. Προσοχή όμως στους αρρώστους! :p

Πολυ ωραιο αρθρο!!!

Πολύς κοσμος!!!

Έτσι πρέπει!

Συμφωνώ απόλυτα!

Συμφωνώ απολυτα!!??

Εμένα 7 μηνών και δν πάει σε όλους εννοειται αλλά μου κάνει εντύπωση σε μερικά άτομα που όντως το λατρεύουν βάζει τα κλαμμαφα ενώ είναι αγκαλιά μου και μόνο που θα τους δει!

Μας αρέσει η παρέα!! Ειδικά με τα ξαδέρφια μας!! ❤️

Ωραίο άρθρο! Σας ευχαριστούμε!!

Ενδιαφέρον άρθρο

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!