tortillas

Το βραδινό γεύμα είναι μια ευκαιρία για την οικογένεια να μαζευτεί γύρω απ’ το τραπέζι μετά από μια κουραστική μέρα  και να μοιραστεί τα νέα της, να χαλαρώσει και να γελάσει, περνώντας ποιοτικό χρόνο. Μια τόσο σημαντική και ξεχωριστή στιγμή της ημέρας είναι ωραίο να συνοδεύεται από ένα εξίσου ξεχωριστό και γευστικό φαγητό που θα ικανοποιήσει όλες τις ηλικίες και κυρίως τους -πολλές φορές πιο απαιτητικούς- μικρούς της παρέας.

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες για πεντανόστιμα και εύκολα βραδινά, υψηλά σε θρεπτική αξία που θα σας λύσουν τα χέρια.

 

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΠΙΤΟΥΛΕΣ burittos

 Υλικά (για 6 πιτούλες)

3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος

1 κρεμμύδι

2 πιπεριές πολύχρωμες

200 γρ ψιλοκομμένη τομάτα σε κονσέρβα

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη

1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι

Ψιλοκομμένη τομάτα / μαρούλι

Γιαούρτι

Τριμμένο τυρί

6 πιτούλες τορτίγια ολικής άλεσης

 

Διαδικασία

  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ροδίσει, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 2 λεπτά.
  • Περιχύνουμε τα μπαχαρικά και την τομάτα και με κλειστό καπάκι το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά.
  • Σε μια πιτούλα απλώνουμε γιαούρτι, βάζουμε κοτόπουλο, τριμμένο τυρί, τομάτα και μαρούλι για δροσιά και τυλίγουμε.

 

 

ΠΙΤΣΑ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ sweet potato pizza

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ γλυκοπατάτα

2 φλυτζάνι αλεύρι βρώμης

1/2 κονσέρβα ψιλοκομμένης τομάτας

1 πιπεριά κίτρινη

4-5 μανιτάρια

5-6 τοματίνια

2 κουτ. σούπας ροδέλες ελιάς

8-10 κουτ. σούπας τριμμένη μοτσαρέλα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Λίγα φύλα φρέσκο βασιλικό

 

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε την γλυκοπατάτα. Την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την γλυκοπατάτα με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και με βρεγμένα χέρια ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να είναι περίπου 0,5 εκατοστά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 18-20 λεπτά.
  5. Όσο ψήνεται η ζύμη, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  6. Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο, απλώνουμε την τομάτα, την μοτσαρέλα, τα λαχανικά και τις ελιές. Ιδανικά τελειώνουμε με λίγη μοτσαρέλα.
  7. Ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να λιώσει το τυρί.
  8. Στολίζουμε τα φύλα βασιλικού και σερβίρουμε.

 

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ pie

Υλικά (για 4 άτομα)

8 βιολογικά αβγά

1 πιπεριά κίτρινη

200 μανιτάρια

1 τομάτα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 φλυτζ. σπανάκι

½ φλυτζ. σούπας τριμμένη μοτσαρέλα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας γάλα

Αλάτι – Πιπέρι – Ρίγανη

1 κουτ. σούπας αλεύρι ολικής άλεσης

1 κουτ. γλυκού baking powder

 

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προς το τέλος προσθέτουμε το σπανάκι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.
  4. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στο μείγμα με τα αβγά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 180°C για 35-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!