traxanas brokolo

Το τέλειο κυρίως γεύμα για οικογένειες χορτοφάγων  και όχι μόνο!

Ο θρεπτικός συνδυασμός του Τραχαχανάκη και των τριών σκούρων πράσινων λαχανικών όχι μόνο απογειώνει την περιεκτικότητα του γεύματος σε ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο αλλά και προσφέρει μια αντιφλεγμονώδη δράση,  καθώς το μπρόκολο δίνει τα υλικά για την ισχυρή αντιοξειδωτική φυτοχημική ουσία σουλφοραφάνη.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 ml νερό
  • 20γρ. Τραχαχανάκης, Βιολογικός Τραχανάς με Λαχανικά
  • 80γρ μπρόκολο, μικρά μπουκετάκια
  • 1 στικ σέλερι
  • 1/3 πράσο
  • χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το νερό, το πράσο και το σέλερι κομμένα σε κομμάτια και το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια.
  • Σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά.
  • Στην συνέχεια, με μια κουτάλα αφαιρέστε τα λαχανικά και πολτοποιήστε τα σε έναν πολυκόφτη.
  • Προσθέστε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο νερό 20 γρ. frezylac Τραχαχανάκη με λαχανικά.
  • Βάλτε το σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Μόλις ο τραχανάς χυλώσει, είναι έτοιμος.
  • Προσθέστε τον πουρέ των πράσινων λαχανικών, ομογενοποιήστε και σερβίρετε.

Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

chips