Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Παιχνίδια για παιδικό πάρτυ

Ο καιρός δεν βοηθά για αθλοπαιδιές στην εξοχή, στους παιδότοπους σκέφτεστε ότι ευδοκιμούν όλα τα είδη των ιώσεων… οπότε αποφασίζετε να οργανώσετε το πάρτι του εντός των τειχών. Και-ναι-μπορεί να μαζεύετε κεφτεδάκια και τσιπς για πολύ καιρό μετά τη λήξη της γιορτής, να ξέρετε όμως ότι το παιδί σας θα σας ευγνωμονεί, γιατί τα πάρτι στο σπίτι είναι τα καλύτερα. Ειδικά αν στο ρεπερτόριό τους συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια. Να μερικές ιδέες για φανταστικές και-πάνω από όλα-οικονομικές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα μικρά «τερατάκια» απασχολημένα.

ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΩΤΑ

Σε ένα μεγάλο τραπέζι τοποθετήστε μπολ με μικρά μαλακά ζαχαρωτά (τύπου marshmallow), οδοντογλυφίδες και μια μεγάλη κλεψύδρα ή χρονόμετρο. Δείτε ποιος θα φτιάξει τον ψηλότερο και πιο…γλυκό ουρανοξύστη!

ΤΙ ΕΧΕΙ Η ΣΑΚΟΥΛΑ;

Πριν το πάρτι, γεμίστε χαρτοσακούλες με διαφορετικών υφών και υλικών αντικείμενα. Για παράδειγμα, μισό μήλο, ξεφλουδισμένα σταφύλια, ένα κουτάλι, μπατονέτες, βαμβάκι, ένα τηλεκοντρόλ, κάλτσες κ.λπ. Αφήστε κάθε παιδί να βάλει το χέρι του στη σακούλα και να μαντέψει τι περιέχει, χωρίς να κοιτάει. Κερδίζει όποιος καταφέρει να μαντέψει σωστά τα περισσότερα αντικείμενα.

ΚΥΝΗΓΙ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Σε αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες από ένα memory game. Κρύψτε μέσα στο σπίτι τις μισές και μοιράστε τα ζευγάρια των υπολοίπων στα παιδιά. Νικητής είναι αυτός που θα ζευγαρώσει όλες τις κάρτες του.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΠΑΖΛ

Στην ίδια λογική, προμηθευτείτε ένα μεγάλο παζλ δαπέδου. Κρύψτε τα κομμάτια στο σπίτι και προκαλέστε τους μικρούς καλεσμένους να τα βρουν και να ολοκληρώσουν το παζλ για να κοπεί η τούρτα!

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΣΤΟΧΟΣ

Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε:
  • 25 πλαστικά ποτηράκια
  • μαρκαδόρους
  • 5 μπαλάκια του πινγκ πονγκ

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

divorced parents with children

Μέσα σε κάθε ποτήρι γράφετε από έναν αριθμό από το ένα έως το πέντε. Τοποθετείτε τα πλαστικά ποτήρια στο πάτωμα δίπλα-δίπλα σε πεντάδες. Κάθε παιδί που συμμετέχει στο παιχνίδι στέκεται μακριά από τα ποτήρια με τα μπαλάκια και προσπαθεί να στοχεύσει. Νικητής είναι εκείνος με το μεγαλύτερο άθροισμα των αριθμών από τα ποτηράκια που πέτυχε.

ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ

Φτιάχνετε μια διαδρομή με (ακίνδυνα) εμπόδια και επινοείτε μια αφετηρία και έναν τερματισμό. Ένα από τα παιδιά καλύπτει τα μάτια του με μαντήλι και προσπαθεί να φτάσει στον τερματισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες της ομάδας. Μπουσουλάει, σκύβει, περνάει κάτω από τραπέζια, αποφεύγει εμπόδια κ.λπ.

ΜΟΥΜΙΕΣ

Για αυτό το παιχνίδι, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι… χαρτί υγείας. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Ένας από κάθε ομάδα στέκεται ακίνητος και οι υπόλοιποι προσπαθούν να τον τυλίξουν ολόκληρο με χαρτί υγείας! Είναι πιο δύσκολο από όσο φαντάζεστε… Η ομάδα που θα τα καταφέρει πρώτη, είναι νικήτρια!

Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές στα παιχνίδια ή να αλλάξετε τον βαθμό δυσκολίας τους ανάλογα με την ηλικία των καλεσμένων σας.

Να θυμάστε πως καλό είναι να έχετε ετοιμάσει και συμβολικά βραβεία για τους νικητές (σακουλάκια με χειροποίητα μπισκότα, κόμικ, μικρά παιχνιδάκια κ.λπ).

Καλή διασκέδαση!

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Καλη διασκέδαση

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!