kids having a party

Το πάρτι του πλησιάζει και εσείς θέλετε να ξεφύγετε γευστικά από τις συνηθισμένες… μπόμπες; Να μερικές πανεύκολες και πρωτότυπες συνταγές για φαγητά που θα ξετρελάνουν τους μικρούς καλεσμένους και θα καταπλήξουν τους μεγαλύτερους!

Τραγανό… πατατοκοτόπουλο

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • 2 κούπες τσιπς, σπασμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • ½ κούπα παρμεζάνα
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε ομοιόμορφες λεπτές λωρίδες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα, ενώ σε άλλο μπωλ αναμειγνύουμε τα τσιπς, το τριμμένο ψωμί και το τυρί. Βουτάμε τις λωρίδες στο μείγμα του αυγού και μετά τις ρολάρουμε στο άλλο μπωλ. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

Πολύχρωμα pops μπανάνας

Υλικά (για 8 παιδιά)

  • ¾ της κούπας γιαούρτι με γεύση φράουλα
  • 2 κούπες δημητριακά
  • 4 μέτριες μπανάνες κομμένες στη μέση
  • 8 ξυλάκια παγωτού

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το γιαούρτι και τα δημητριακά σε ξεχωριστά, ρηχά μπωλ. Καρφώνουμε τα ξυλάκια στις μπανάνες, στο σημείο που τις έχουμε κόψει. Βουτάμε τις μπανάνες στο γιαούρτι και μετά τις ρολλάρουμε στο μπωλ με τα δημητριακά. Μεταφέρουμε τα pops σε αντικολλητικό χαρτί και τα παγώνουμε για μια ώρα. Μετά τα τοποθευτούμε σε σακουλάκια τροφίμων και τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να τα παρουσιάσουμε.

 

Αλμυρά muffins

Yλικά (για 12 muffins)

  • 130 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 70 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 100 γρ γιαούρτι πλήρες
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ενώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για να δημιουργήσουμε μια ζύμη ρευστή σαν του παραδοσιακού κέικ. Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες για μέχρι τη μέση και ψήνουμε για περίπου 13-14 λεπτά. Μπορούμε να προσουμε στην ζύμη 4-5 φέτες ψιλοκομμένο σοτέ μπέικον ή ζαμπόν της αρεσκείας μας.

 

Γλειφιτζούρια πίτσας

  • 1 δόση ζύμης για πίτσα με 2 υλικά (ζυμώστε για 5-8 λεπτά μία κούπα αλεύρι και μια κούπα γιαούρτι)
  • 1 κούπα σάλτσα τομάτας
  • 10 ελιές
  • 10 τοματίνια
  • 40 γρ.
  • βασιλικός
  • 100 γρ. παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό. Με ένα κουπ πατ, ή μικρό φλυτζανάκι, σχηματίζουμε κυκλάκια. Αν περισσέψει ζύμη, την ξαναδουλεύουμε με τα χέρια μας και επαναλαμβάνουμε. Τοποθετούμε στο ταψί και καλύπτουμε με τη σάλτσα και τα υλικά μας. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πίτσες. Τις καρφώνουμε σε ξυλάκια.

 

Ποπ κορν ζάχαρη-κανέλλα

  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 1/3 της κούπας βούτυρο
  • 2/3 της κούπας λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • ½ του κουταλιού αλάτι
  • ½ του κουταλιού βανίλια σε υγρή μορφή

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τα ποπ κορν όπως συνηθίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα ποπ κορν και ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε.

Γράψτε μας τη δική σας σπεσιαλιτέ!