pizza margherita

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων είναι η πίτσα. Ιδανική λύση για πάρτυ και playdates, η πίτσα πάει παντού. Και τί καλύτερο από το να μπορείτε να φτιάχνεται τη δική σας σπιτική πίτσα, διαλέγοντας τη γαρνιτούρα που σας αρέσει. Ειδικά όταν μπορείτε να φτιάξετε μια ζύμη για πίτσα στη στιγμή, μόνο με δύο υλικά. Ναι, καλά ακούσατε, δύο υλικά. Γιαούρτι και αλεύρι.

Υλικά

1 φλ. γιαούρτι

1,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζυμώστε για 8 με 10 λεπτά επάνω σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Αν η ζύμη σας είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο γιαούρτι ακόμα, ενώ αν κολλάει προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι.

Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανοίξτε την στο μέγεθος και το σχήμα που θέλετε. Πασπαλίστε ένα ταψί με λίγο καλαμποκάλευρο ή περάστε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε τα υλικά που έχετε επιλέξει. Τοποθετείστε το ταψί στη χαμηλότερη στάθμη του φούρνου και ψήστε μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ψηθούν τα υλικά. Εμείς διαλέξαμε τομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.

Εσείς, με τι γαρνίρετε την πίτσα σας;