frezylac muesly with sanguini

Ένα επιδόρπιο με δροσιστικό  ζελέ, σύμμαχο του ανοσοποιητικού, καθώς είναι πλούσιο σε  βιταμίνης C με υψηλή θρεπτική αξία!

Ο συνδυασμός βρώμης και νιφάδων dinkel του muesli που αποτελεί τη βάση του γεύματος είναι πυκνή πηγή φυτικών ινών, συμπλέγματος Β βιταμινών, φυτικών πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών,  ενισχύεται από την κουμαρίνη και τα φλαβονοειδή του χαμομηλιού και την πυκνή συγκέντρωση σε βιταμίνη C που υπάρχουν στο σαγκουίνι.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε χλιαρό ρόφημα βιολογικού χαμομηλιού Frezyderm (~50°C) προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας (περίπου 25 γρ.) σκόνη βρεφική κρέμα Frezylac «Το πρώτο μου Μούσλι».
  • Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές (σφιχτό) μείγμα.
  • Σερβίρετε σε 2 μικρά μπολ ή ποτήρια μέχρι τη μέση και αφήστε το να κρυώσει τελείως.
  • Στην συνέχεια, μαλακώστε την ζελατίνη σε κρύο νερό και διαλύτε σε 20 ml πολύ ζεστό νερό.
  • Προσθέστε τη λιωμένη ζελατίνη στον χυμό σαγουίνι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
  • Τοποθετήστε στο ψυγείο το μείγμα του ζελέ για περίπου 10 λεπτά.
  • Στην συνέχεια, προσθέστε στα μπολ, πάνω από το μείγμα του Muesli, το ζελέ και αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει το ζελέ.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

spinachpie 2

 Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Γιώργο Λάντι.