Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

xmas cookies with a ribbon

Διαλέξτε ένα ωραίο απόγευμα μέσα στις Γιορτές, μια μέρα που θα είστε ξεκούραστοι οικογενειακώς. Φορέστε ποδιές, πιάστε κουτάλες, μίξερ και ταψιά και ψήστε, γονείς και παιδιά, νόστιμα μπισκότα που θα απολαύσετε με το πρωινό σας ή ως γλυκάκι το απόγευμα. Δεν θέλει ετοιμασία, δεν θέλει μαεστρία… μόνο φαντασία!

 

Εύκολα Μπισκότα κανέλας και μύρισε το σπίτι Χριστούγεννα

Υλικά:  

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση:

  • Ρίχνετε τα αλεύρια και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το χτυπημένο αβγό και ανακατεύετε καλά.
  • Στο μείγμα αυτό, προσθέτετε τα στερεά υλικά (αλεύρια και κανέλα) και τα πλάθετε σε μία σφικτή ζύμη.
  • Απλώνετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη «δουλεύετε» με τα χέρια ώσπου να μαλακώσει.
  • Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 5 χιλιοστών.
  • Για να σχηματίσετε τα μπισκότα, χρησιμοποιείτε είτε καλούπια είτε απλά ποτήρια για να χαράξετε και να κόψετε στη συνέχεια τους κύκλους.
  • Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνετε εκεί τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 10-15΄, μέχρι να ροδίσουν.

Orange cookies για πορτοκαλ…ύτερες γιορτές

Υλικά:  

  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2-1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το γλάσο

  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

  Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη καλά το μείγμα με ένα σύρμα. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ρίχνετε σταδιακά στο κρεμώδες μείγμα.
  • Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε πάνω της τα μπισκότα, σχηματίζοντάς τα σε ακανόνιστα σχήματα με ένα μεγάλο κουτάλι.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10-12΄, μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη, τον χυμό πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν γλάσο και το περιχύνετε πάνω απ’ τα μπισκότα.

 

Μαστιχωτές σοκο-μπουκιές γιατί Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτα, γίνεται;

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

first time dad

Υλικά:

  • ¾ κούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 κούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα σταγόνες ημίγλυκης σοκολάτας (προαιρετικά)
  • Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

 Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ, χτυπάτε με το μίξερ χειρός (στη μεσαία ταχύτητα) το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 4΄΄, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ενώνετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτετε στο υγρό μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας (εάν χρησιμοποιήσετε).
  • Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε πάνω της τα μπισκότα, σχηματίζοντάς τα σε ακανόνιστα σχήματα με ένα μεγάλο κουτάλι.
  • Πασπαλίζετε τη ζάχαρη.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 9΄, μέχρι να γίνουν τραγανές οι άκρες.

 

Μπισκότα πάστα-φλώρα για κλασικά-μαμαδίστικα Χριστούγεννα

Υλικά:

  • 1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κούπες βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 κούπα μαρμελάδα της αρέσκειας σας για το γέμισμα

 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3΄΄. Προσθέτετε το αβγό και τη βανίλια.
  • Ενώνετε το στερεό με το υγρό μείγμα και ανακατεύετε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  • Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Με ένα scoop παγωτού ή μπισκότου, τοποθετείτε στη λαδόκολλα μπισκότα πάχους 2,5 εκ. Κάνετε με τον αντίχειρα μία τρύπα στο κέντρο κάθε μπισκότου και τη γεμίζετε με τη μαρμελάδα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C , για 13-14΄ μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.

Και όταν πια κλείσει το μίξερ και ανοίξει η όρεξη για λιχουδιές, μοιραστείτε μεταξύ σας τις δημιουργίες σας (πρώτα σερβίρονται οι junior βοηθοί, άγραφος νόμος!) και χαρείτε παρέα τη… γλύκα των Χριστουγέννων.

SensiTeeth Kids

Στοματική Υγιεινή για τα πιο όμορφα δοντάκια!

Γνωρίστε τη σειρά παιδικής στοματικής υγιεινής που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φροντίδα των παιδιών για να έχουν τα πιο καθαρά δοντάκια, πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Τέλεια…θα κάνω την πρώτη συνταγή σίγουρα…

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!