Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

cute baby

Αν και για εμάς τους ενήλικες σίγουρα παραβιάζει τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, το ρέψιμο είναι για τα βρέφη απαραίτητο, ειδικά μετά το τάισμα. Και αυτό γιατί όταν το μωρό πίνει γάλα καταπίνει και αέρα, ο οποίος φουσκώνει το στομάχι του και του προκαλεί δυσφορία. Αέρα καταπίνουν τα μωρά είτε τρώνε με μπιμπερό είτε θηλάζουν. Γιαυτό και οι παιδίατροι συστήνουν για κάθε 50 ml γάλα που χορηγείτε στο παιδί να το κρατάτε 2-3 λεπτά, ώστε να ρευτεί. Το ίδιο ισχύει και όταν κάνετε αλλαγή μαστού κατά το θηλασμό. Πώς μπορείτε όμως να βοηθήσετε το μωράκι σας να ρευτεί;

Ο… πολυπόθητος ήχος θα προέλθει πιο γρήγορα αν χτυπήσετε απαλά την πλατούλα του μωρού σας μετά το τάισμα. Καλό είναι να έχετε τοποθετήσει την ποδίτσα του ή ένα πανάκι κάτω από το σαγόνι του έτσι ώστε να μη λερωθείτε σε περίπτωση που το ρέψιμο συνοδεύουν και οι γνωστές “γουλίτσες”. Οι πιο δημοφιλείς στάσεις ρεψίματος είναι οι εξής:

  1. Σταθείτε όρθιοι και κρατήστε το μωρό σας στο στήθος σας, και βάλτε το πηγούνι του να ακουμπά στον ώμο σας. Στηρίξτε το μωρό σας με το ένα χέρι και τρίψτε με το άλλο την πλατούλα του. Αυτό θα απαλλάξει το στομαχάκι του από τον παγιδευμένο αέρα.
  2. Τοποθετήστε το μωράκι σας σε καθιστή θέση και με το ένα χέρι σας κρατήστε το κεφαλάκι του σταθερά μπροστά και με το άλλο χτυπήστε ελαφριά την πλάτη του. Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική στάση μιας και σε μόλις 1-2 λεπτά το μωρό θα έχει ρευτεί.
  3. Καθίστε, τοποθετήστε το μικρό σας στα πόδια σας και τρίψτε απαλά την πλατούλα του. Βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι του μωρού σας δεν είναι χαμηλότερο από το υπόλοιπο σώμα του. Σε αυτή τη στάση καλό θα είναι να βάλετε ένα πανάκι στα πόδια σας, καθώς μπορεί το μωρό να βγάλει γουλιές.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

first birthday

Επιμείνετε στη διαδικασία του ρεψίματος ειδικά αν το μωράκι σας:

  • Έχει αέρια
  • Έχει διαγνωστεί με γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση
  • Είναι ανήσυχο κατά τη διάρκεια του ταΐσματος

Για να αποφύγετε τις λεγόμενες “γουλίτσες” καλό είναι να μην τοποθετείτε το μωράκι σας σε οριζόντια θέση αμέσως μετά το τάισμα. Παρόλα αυτά, οι γουλιές δεν πρέπει να σας ανησυχούν, περισσότερο ενοχλούν εσάς, παρά το μωρό σας. Με τον καιρό, θα διαπιστώσετε ότι το ρέψιμο θα διευκολύνει τον ύπνο του μωρού σας, καθώς πολλές φορές η ανησυχία στον ύπνο μπορεί να λήξει αφού τελικά καταφέρει να ρευτεί!

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Ένα ρέψιμο είναι αρκετό?? Η μικρή μου συνήθως κάνει δύο ή και τρία ρεψίματα…


Συνολικός αριθμών σχολίων:3

Πολύ σωστά και πρέπει να γίνεται το ρεψιμο……

Το ρέψιμο είναι και μια ανακούφιση για τα μωράκια…!!! Ισχύει και ότι αν είναι ανήσυχα στον ύπνο μπορεί να θέλουν αγκαλιά για ρέψιμο και μετά από λίγο να κοιμηθούν

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!