Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Ψείρες σε παιδιά: Ισχύουν όλα όσα γνωρίζουμε;

Ψείρες σε παιδιά: Ισχύουν όλα όσα γνωρίζουμε;

Όλες οι οικογένειες έχουν κατά καιρούς ταλαιπωρηθεί από τις ψείρες και τη βασανιστική φαγούρα που προκαλούν στο κεφάλι των παιδιών. Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε τον τρόπο δράσης τους και ποιοι μύθοι επικρατούν σχετικά με τη μετάδοσή τους;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, οι άνθρωποι που κολλάνε ψείρες δεν είναι ούτε βρώμικοι, ούτε έρχονται συχνά σε επαφή με κατοικίδια ζώα. Όσοι διαθέτουμε μαλλιά, είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι για να φιλοξενήσουμε αυτά τα παράσιτα που χρειάζονται το ανθρώπινο αίμα για να επιβιώσουν.

ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Άλλος κοινός μύθος σχετικός με τη φθειρίαση είναι ότι μεταδίδεται με μεταπήδηση από το τριχωτό ενός ανθρώπου στο τριχωτό ενός άλλου. Η ψείρα, ωστόσο, δεν πετάει αλλά περπατάει, επομένως κρίνεται απαραίτητη η άμεση επαφή του κεφαλιού με αυτήν, για να μολυνθεί κάποιος.

ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Το συχνό λούσιμο με τα κλασικά σαμπουάν δεν αποτελεί λύση για την αντιμετώπιση της ψείρας, καθώς αυτή αναπτύσσει εύκολα αντοχή στα διάφορα συστατικά τους. Για την αντιμετώπιση της φθειρίασης χρησιμοποιούνται ειδικά σαμπουάν. Μετά την εφαρμογή τους καλό θα είναι να αποφεύγεται το λούσιμο της κεφαλής με κλασικά σαμπουάν για 2 ημέρες. Η θεραπεία καλό είναι να επαναλαμβάνεται μετά από μία εβδομάδα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι εκκολαπτόμενες ψείρες οι οποίες προστατεύονται από τις κόνιδες.

ΜΗΚΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Family having good time together

Παρ’ ότι πολλοί πιστεύουν πως οι ψείρες μεταδίδονται μόνο στα μακριά μαλλιά, αυτό δεν ισχύει. Τα κοντά μαλλιά είναι εξίσου πιθανόν να προσβληθούν από φθειρίαση. Γι’ αυτό και το κούρεμα της κεφαλής, παρ’ ότι συστήνεται, μπορεί να αποτελέσει μόνο δευτερεύον μέτρο αντιμετώπισης.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που μπορεί να εμφανίσουν ψείρες αλλά και οι ενήλικες, οι οποίοι αν έρθουν σε άμεση επαφή με άλλα άτομα που εμφανίζουν φθειρίαση (ή έχουν χρησιμοποιήσει τα ρούχα ή τα κλινοσκεπάσματά τους) θα πρέπει να λάβουν άμεσα αντιφθειρική αγωγή.

Αυτό που σίγουρα ισχύει στο πρόβλημα της φθειρίασης πάντως, είναι πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

 

Απόψεις και άλλες δηλώσεις που εκφράζονται από χρήστες και τρίτα μέρη (π.χ., επιστημονικούς συνεργάτες) είναι αποκλειστικά δικές τους και δεν αποτελούν απόψεις της Frezyland by Frezyderm. Την ευθύνη για περιεχόμενο που δημιουργείται από τρίτα μέρη φέρουν αποκλειστικά τα μέρη αυτά.

lice icon
Αντιφθειρική Αγωγή

Για κεφαλάκια χωρίς ψείρες!

Γνωρίστε τη σειρά πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των φθειρών, πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Μεγαλο προβλημα οι ψειρες!!


Συνολικός αριθμών σχολίων:3

Καλό είναι να γίνεται έλεγχος καθημερινά!

Good

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!