Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

pregnant woman on the scale

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία υποψήφια μανούλα που δεν ανησυχεί για τα κιλά που θα πάρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η ζυγαριά θα δείξει παραπάνω, καθώς η πρόσληψη βάρους στην εγκυμοσύνη είναι απολύτως φυσιολογική. Τα περισσότερα από αυτά τα κιλά, εξάλλου, χάνονται σχετικά εύκολα μετά τον τοκετό. Για αυτά ευθύνονται σε έναν βαθμό, το έμβρυο, ο πλακούντας, το αμνιακό υγρό, το επιπλέον βάρος της μήτρας, η αυξημένη ποσότητα αίματος αλλά και οι λιποαποθήκες που υπερλειτουργούν

 

Το βάρος που προστίθεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και σχετίζεται με το βάρος που είχε πριν μείνει έγκυος. Μια γυναίκα με φυσιολογικό βάρος πριν την εγκυμοσύνη μπορεί να πάρει από 11 εώς 16 κιλά. Αν ήταν λιποβαρής πριν τη σύλληψη, δεν πρέπει να εκπλαγεί με μια προσθήκη κιλών που θα φτάσει τα 18, ενώ αν ήταν υπέρβαρη η ζυγαριά της δεν πρέπει να δείξει παραπάνω από 10 κιλά.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

pregnant woman with little shoes

Οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν γύρω περίπου 2 κιλά τις πρώτες 12 εβδομάδες, μισό κιλό ανά εβδομάδα τους επόμενους τρεις μήνες ( δηλαδή 5,5 -6,4 κιλά συνολικά) και περίπου 4,6 κιλά τις τελευταίες 12 εβδομάδες. Η ελεγχόμενη αύξηση του βάρους στην εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα προστατεύει τις υποψήφιες μανούλες από επιπλοκές, όπως διαβήτης κύησης ή προεκλαμψία, ενώ τις βοηθά να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους βάρος γρηγορότερα!

 

Να μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

  • Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, καλά μοιρασμένα στη διάρκεια της ημέρας
  • Αυξήστε την κατανάλωση υγρών, ειδικά του νερού
  • Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα σας χορτάσουν, χωρίς να σας φορτώσουν με θερμίδες.
  • Αποφύγετε τα τηγανιτά
  • Προτιμήστε πρωτεϊνες καλής ποιότητας όπως κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά
  • Μειώστε το αλάτι
  • Μην ενδίδετε πάντα στην αίσθηση της πείνας, δεν χρειάζεται να τρώτε για δύο. Μια προσθήκη 300 «καλών» θερμίδων είναι αρκετή.

Φυσικά, κάθε περίπτωση εγκυμοσύνης είναι διαφορετική. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε να είστε υγιείς, εσείς και το μωράκι σας, χωρίς ακραίες στερήσεις αλλά και χωρίς υπερβολές!

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Λόγω κάποιων παραπανίσιων κιλών και θυρεοειδίτιδας ακολουθώ πρόγραμμα με διατροφολόγο. Ελέγχω την TSH και την ελεύθερη Τ4 κάθε μήνα για να μπορώ να ρυθμίζομαι επαρκώς. Ευτυχώς για την ώρα πηγαίνω καλά και στον 4 μήνα δεν έχω επιβαρυνθεί καθόλου με κιλά. Ελπίζω ο οργανισμός μου και οι συμβουλές σας να με βοηθήσουν να παραμείνω εντός φυσιολογικών πλαισίων, προκειμένου να έχω μια πιο εύκολη ζωή μετά τον τοκετό.


Συνολικός αριθμών σχολίων:3

Ποτέ δεν τρώμε για δύο!!Είναι η μεγαλύτερη παραπλάνηση!!!

!!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!