Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

baby doing handstand

Τώρα που δεν είναι ούτε πολύ μωρό αλλά ούτε και νήπιο καλά καλά, ποιο είναι το ιδανικό παιχνίδι που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του 1 χρόνου παιδιού σας για πάνω από λίγα δευτερόλεπτα, θα αναπτύξει τις δεξιότητές του και ταυτόχρονα θα του χαρίσει στιγμές με γελάκια;  Ο τριπλός επιτυχημένος συνδυασμός υπάρχει και βρίσκεται στα παρακάτω παιχνίδια.

Έκπληξη στο καλαθάκι περιμένει το παιδάκι

Ονομάστε το παιχνίδι «το καλάθι της ανακάλυψης». Είναι, άλλωστε!  Γεμίστε ένα οποιοδήποτε καλάθι με ασφαλή για την ηλικία του παιδιού αντικείμενα που έχετε στο σπίτι και αφήστε το παιδί να τα βγάζει και να τα εξερευνά. Μπορεί να είναι αντικείμενα διαφόρων κατηγοριών ή να φτιάξετε ένα καλάθι αποκλειστικά θεματικό, π.χ. με σκεύη από την κουζίνα (μπολάκια, πετσέτες, κουταλάκια, καπάκια κ.λπ.) ή με αντικείμενα που βγάζουν ήχους (κουδουνίστρες, μαράκες, παιδικό αρμόνιο ή και ακόμη ένα πακέτο φακές!) ή ένα καλάθι με αντικείμενα του ίδιου χρώματος.

Οφέλη για το παιδί

Η χαρά της ανακάλυψης θα κρατήσει την προσοχή του παιδιού, η έκπληξη των νέων υφών, χρωμάτων και ήχων θα το διασκεδάσουν και φυσικά το αγγελούδι σας θα αναπτύξει μοναδικά την αίσθηση της αφής και όχι μόνο.

Αβγά στο βάζο… βάζω

Θα χρειαστείτε μόνο ένα άδειο μπουκάλι (όχι γυάλινο) με στόμιο μέτριας διαμέτρου και πλαστικά αβγά σε διάφορα μεγέθη. Δείξτε στο παιδί πώς να περνάει τα αβγά μέσα από το στόμιο του μπουκαλιού και στη συνέχεια παροτρύνετέ το να κάνει το ίδιο. Μπορεί να χρειαστούν πολλοί γύροι μέχρι να αντιγράψει την κίνησή σας. Όταν βάλει στο μπουκάλι τα αβγά, ζητήστε του να τα βγάλει γυρίζοντας ανάποδα το βάζο. Και πάλι, θα χρειαστεί να του δείξετε τον τρόπο.

Γιατί να το επιλέξετε;

Γιατί τα παιδιά αυτής της ηλικίας λατρεύουν να βάζουν και να βγάζουν αντικείμενα μέσα από άλλα αντικείμενα. Τους φαίνεται συναρπαστικό και χαίρονται, όταν τα καταφέρνουν. Επιπλέον, εξασκούνται στο να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά μεγέθη και το πώς αυτά κατανέμονται στον χώρο.

Τι θα κυλήσει στη ράμπα;

Φτιάξτε μία αυτοσχέδια ράμπα από οτιδήποτε (π.χ. με ανοιχτό μεγάλο βιβλίο από χοντρό χαρτόνι) και δώστε στο παιδί αντικείμενα που ρολάρουν, όπως μπάλες και αυτοκινητάκια για να τα αφήσει να κυλήσουν στη ράμπα.

Πλεονεκτήματα παιχνιδιού:

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

first day in the kindergarden

Πρώτα απ’ όλα, το παιδί κάνει το πρώτο μάθημα Φυσικής στη ζωή του (!!!) ανακαλύπτοντας τη σχέση αιτίου-αιτιατού: αν βάλω κάτι σε κεκλιμένο επίπεδο, αυτό ολισθαίνει. Επίσης, το παιδί μαθαίνει να συντονίζει χέρια και μάτια καθώς ρίχνει το αντικείμενο στη ράμπα και βέβαια, περνάει υπέροχα! Όχι για 10 δευτερόλεπτα, για πολύ παραπάνω!

Γκραν γκραν, την κιθάρα γρατζουνώ

Παιχνίδι χωρίς μουσική, γίνεται; Με μια απλή μακρόστενη φόρμα για κέικ και λίγα απλά λαστιχάκια περασμένα γύρω της, φτιάχνετε την τέλεια κιθάρα! Δείξτε στο αγγελούδι σας πώς να γρατζουνάει τα λαστιχάκια-χορδές και ακούστε μαζί τους ήχους που παράγονται. Μόνο προσοχή:

μην αφήνετε ποτέ χωρίς την επίβλεψή σας το παιδί 1 έτους με τα λαστιχάκια, καθώς ενέχουν κινδύνους.

Τι κερδίζει το παιδί;

Η  επαφή με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής και η ψυχική ευχαρίστηση που αυτή προσφέρει, είναι ιδανικό όφελος για το αγγελούδι σας. Επιπλέον, θα μάθει να κινεί με μαεστρία τα δάχτυλα και τα χέρια του. Μην ξεχνάτε και τη χαρά που θα κάνει ακούγοντας τους ήχους και κουνώντας το σώμα του στον ρυθμό τους. Τόση χαρά, που δεν θα ξεκολλάει από την αγαπημένη του home edition κιθάρα!

Ενδιαφέρουσες, εποικοδομητικές, διασκεδαστικές… αυτές οι ασχολίες για παιδιά 1 έτους τα έχουν όλα! Και έχετε κάθε λόγο να τις επιλέξετε!  

Baby Line

Αγνή βρεφική φροντίδα!

Γνωρίστε την ειδικά σχεδιασμένη σειρά για την καθημερινή περιποίηση του μωρού σας πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Καλησπέρα,
Υπέροχες ιδέες ! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!