Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Ο Νικόλαος Σκαρτάδος γεννήθηκε στην Αθήνα. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ρώμης “La Sapienza” λαμβάνοντας πτυχίο με βαθμό άριστα. Υπηρέτησε στην 4η Μοίρα Καταδρομών και στο 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού, όπου απολύθηκε με τον βαθμό του Ανθυπίατρου(1993-1995). Υπηρέτησε ως αγροτικός Ιατρός στο Λογγανίκο Λακωνίας(1995-1997). Εργάσθηκε στην Χειρουργική και Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης κατά τα έτη 1997-2002 και κατά τα έτη 2002 - 2006 ειδικεύτηκε στην Μαιευτική - Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» με ενεργό συμμετοχή στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της κλινικής.

Το 2013 εξελέγη αριστούχος διδάκτωρ ττης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Η συμβολή της συνδιασμένης χρήσης των υπερήχων power doppler και 3D power doppler στη διάγνωση της παθολογίας του σώματος της μήτρας”.

Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στο ρόλο της τρισδιάστατης - τετραδιάστατης υπερηχογραφίας στο μαστό, στις ωοθήκες, στο σώμα της μήτρας και του τραχήλου. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο ζήλος του στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής τον ώθησαν στην εκμάθηση των μεθόδων της λαπαροσκοπικής και υστεροσκοπικής χειρουργικής καθώς και στην μελέτη ερευνητικών πρωτοκόλλων που αφορούν στην εμφυτευτική ικανότητα του ενδομητρίου. Για τον λόγο αυτό, ειδικεύτηκε σε κέντρα τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

2003-2013: Εκπαίδευση και εξειδίκευση στη Μαιευτική – γυναικολογική υπερηχογραφία στο Τμήμα Υπερηχογραφίας της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πνεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο” Αλεξάνδρα” (Καθηγητής Α.Αντσακλής).

2003: Εκπαίδευση στις αρχές τρισδιάστατης – τετραδιάστατης Power-Doppler υπερηχογραφίας στο Τμήμα Υπερηχογραφίας της Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής, Svetι-Duh, Ζάγκρεμπ Κροατίας (Καθηγητής Α.Kurjak.)

2006: Εξειδίκευση στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα και στο Τμήμα Υπογονιμότητας.

2006: Εκπαίδευση στην τρισδιάστατη υπερηχογραφία μαστού και πιστοποίηση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος (MammosonographyCourse) από την Διεθνή Ακαδημία Υπερήχων στην Ιατρική (Ι. Α. Μ. J.), Σάλτσμπουργκ, Αυστρία.

2006: Εξειδίκευση στην τρισδιάστατη υπερηχογραφία μαστού και έσω γεννητικών οργάνων στο τμήμα Υπερηχογραφίας της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής , Uberto Ι, Ρώμη Ιταλία.

2007: Εξειδίκευση στην Υστεροσκοπική Χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα και ενεργός συμμετοχή στις δραστηριότητες του Τμήματος Υπερηχογραφίας και Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.

2007 ως σήμερα: διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Α! Μ/Γ κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας.

Έχει πλούσια εμπειρία στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική καθώς και στην εξωσωματική γονιμοποίηση με σημαντική παρουσία στον ακαδημαϊκό τομέα, με δημοσίευση ικανού αριθμού άρθρων σε έγκυρα ξένα και ελληνικά περιοδικά και παρουσίαση πολλών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Η καθημερινή πολύωρη και παραγωγική απασχόληση είναι η βάση για την επιτυχία. Το πρότυπο του επιτυχημένου ιατρού σήμερα είναι η άψογη θεωρητική και κλινική κατάρτιση, η χειρουργική δεινότητα αλλά και το ερευνητικό και διδακτικό του ενδιαφέρον.

Μέλος επιστημονικών εταιρειών
1. Μέλος της εταιρείας Υπερήχων στην Μαιευτική Γυναικολογία
2. Μέλος της Ελληνικής Περιγεννητικής εταιρείας.
3. Μέλος της Ελληνικής εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας
4. Μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής εταιρίας
5. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης
6. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου
7. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης
8. Μέλος της societa Italiana di Endoscopia Ginecologica (SEGI)
9. Μέλος της Federazione Italiana di Ostetricia e Ginecologia
10. Μέλος της International Academy of Μedical UltraSound
11. Μέλος της European Society of Contraception
12. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας
13. Μέλος της European Society of Gynaecological Endoscopy
14. Μέλος της European Society of human reproduction and embryology
15. Μέλος της International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology
16. Μέλος της Hellenic Society of Ultrasound in Medicine and Biology

Site: https://skartadosnikolaos.gr