Ο Νοέμβριος είναι εδώ μαζί με τα πρώτα α-ψου και γκουχ-γκουχ. Οι καλές συνήθειες υγιεινής είναι αυτές που θα θωρακίσουν τα παιδιά μας απέναντι σε ιούς και ιώσεις. Μαζί τους δημιουργούμε μικρούς κανόνες και δίνουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα!

  1. Φτέρνισμα και βήχας με προσοχή. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να φτερνίζονται ή να βήχουν σε χαρτομάντηλο, το οποίο αμέσως θα πετάξουν. Αν δεν έχουν χαρτομάντηλο, τους δείχνουμε πώς να χρησιμοποιούν την εσωτερική πλευρά του αγκώνα τους.
  2. Καθαρά χεράκια. Το πλύσιμο των χεριών γίνεται αμέσως μόλις τα παιδιά επιστρέψουν από το σχολείο, με χλιαρό νερό και διαρκεί όσο το αγαπημένο τους τραγουδάκι.
  3. Αλλαγή… στολής. Επιστροφή στο σπίτι σημαίνει και καθαρά ρουχαλάκια. Παπούτσια και μικρόβια μένουν και αυτά εκτός σπιτιού. Ώρα να χαλαρώσουν στα αγαπημένα τους παντοφλάκια.
  4. Καθημερινό μπανάκι. Το μπάνιο δεν είναι μόνο αποτελεσματικό απέναντι στα μικρόβια, είναι και μια στιγμή χαλάρωσης. Επιλέξτε ένα ενυδατικό αφρόλουτρο που ενισχύει το μικροβιολογικό φραγμό και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία.
  5. Καθαρά δοντάκια. Τα μικρόβια επισκέπτονται και το… στόμα των παιδιών. Το συστηματικό και σωστό βούρτσισμα τα εμποδίζει, ενώ προστατεύει τα δόντια από πλάκα και τερηδόνα. Μια παιδική οδοντόκρεμα και η αγαπημένη τους οδοντόβουρτσα μπορεί να κάνει το βούρτσισμα παιχνίδι.
  6. Προσοχή στην τουαλέτα. Ενθαρρύνουμε το παιδί μας να χρησιμοποιεί μόνο του την τουαλέτα. Του μαθαίνουμε να καθαρίζεται σωστά, να μην ακουμπάει τη λεκάνη και να πλένει πάντα τα χεράκια του.

 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

neglected kid