kid magician

Μάτια ορθάνοιχτα; Βλέμματα έκπληκτα; Κι ύστερα ένα ααααααααααα ενθουσιασμού; Αν τα παιδιά σας αντιδρούν έτσι κάθε που βλέπετε παρέα video με ταχυδακτυλουργικά, τότε ίσως είναι καλή ιδέα να μεταμορφωθούν οι ίδιοι σε μάγους. Να μάθουν τα… «κόλπα» του επαγγέλματος και να εντυπωσιάσουν τα φιλαράκια τους, πριν τους «χρίσουν» διαδόχους στο βασίλειο του Άμπρα Κατάμπρα.

 

Τρικ: «Το χέρι μου μαγνήτισε το μολύβι»

Μα γίνεται να μαγνητιστεί ένα μολύβι; Σ’ αυτό το τρικ όλα γίνονται.

 • Φοράμε ένα ρολόι ή στενό βραχιόλι.
 • Περνάμε ένα μολύβι (ή στιλό ή καλαμάκι) κάθετα κάτω από το ρολόι ή βραχιόλι, στο εσωτερικό της παλάμης, ώστε να λειτουργήσει ως στήριγμα για το μολύβι του τρικ.
 • Περνάμε το μολύβι του τρικ κάτω απ’ το μολύβι-στήριγμα.
 • Τυλίγουμε με το ελεύθερο χέρι τον καρπό του χεριού με τα μολύβια, τοποθετώντας τον δείκτη μας στο σημείο ένωσης του μολυβιού-στηρίγματος με το μολύβι του τρικ.
 • Σηκώνουμε την παλάμη ώστε οι θεατές να βλέπουν την έξω πλευρά της και με το ένα χέρι συνεχώς τυλιγμένο στο άλλο κουνάμε την παλάμη πάνω-κάτω λέγοντας πως το μολύβι κόλλησε μαγικά στο χέρι μας, γι’ αυτό δεν πέφτει.

Όλοι θα αναρωτιούνται αν το χέρι μας είναι όντως μαγνήτης!

 

Κόλπο «Κουτάλι, λύγισε»

Μάθετε στα παιδιά σας ένα από τα πιο αγαπημένα τρικ μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο κόλπο να ξεχωρίζει είναι ότι στην πραγματικότητα, το κουτάλι δεν λυγίζει αλλά δίνει τη ψευδαίσθηση ότι λυγίζει με τον τρόπο που το κρατάμε. Ανακαλύψτε εδώ τα βήματα για τη μαγική λαβή, κάντε αρκετή εξάσκηση και έτοιμος ο εκκολαπτόμενος μάγος σας.

 

Ταχυδακτυλουργικό «Ο νίντζα και η μπανάνα»*

Μήπως τελικά το παιδί σας είναι όντως νίντζα; Ή είναι και νίντζα και μάγος; Πώς αλλιώς κατάφερε να κόψει στο εσωτερικό την μπανάνα χωρίς καν να την αγγίξει; Για το κόλπο αυτό, κάνουμε τις παρακάτω κινήσεις:

 • Παίρνουμε μία μπανάνα και καρφώνουμε μέσα της μία οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια, στρίβουμε την οδοντογλυφίδα σε οριζόντια θέση για να σπάσει στα δύο εσωτερικά την μπανάνα. Προσοχή όμως να μη φαίνεται με γυμνό μάτι από τον θεατή το σημείο όπου τρυπήθηκε η μπανάνα.
 • Επιστρέφουμε το φρούτο στη φρουτιέρα και το πιάνουμε από εκεί (για να πείσουμε το κοινό πως είναι μία κανονική μπανάνα. Του τη δείχνουμε για να πειστεί.
 • Ακουμπάμε την μπανάνα στο τραπέζι και κάνουμε μία κίνηση νίντζα χωρίς καν να την ακουμπήσουμε λέγοντας στο κοινό ότι καταφέραμε να την κόψουμε στα δύο από μέσα.
 • Και τώρα… η αποκάλυψη: ξεφλουδίζουμε σιγά-σιγά το φρούτο μας και το δείχνουμε στους θεατές, για να πιστέψουν ότι κόπηκε μαγικά! (προσέχοντας μη δείξουμε και την οδοντογλυφίδα).

Βλέπουμε αναλυτικά τα βήματα εδώ και εντυπωσιάζουμε τους πάντες με τα μπανανοταχυδακτυλουργικά μας!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

foods

*Για λόγους ασφαλείας, τα μικρότερα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και επίβλεψη του γονέα για αυτό το μαγικό κόλπο.

 

 

Το νούμερο «Ιπτάμενη κάρτα»

Άλλο ένα μαγικό κόλπο για παιδιά που θα αφήσει το junior κοινό με το στόμα ανοιχτό. Γιατί δεν είναι και συνηθισμένο να βλέπεις μία κάρτα να πετάει ανάμεσα σε δύο χέρια! Το μαγικό αυτό κόλπο προετοιμάζεται πανεύκολα, απλώς χρειάζεται να καθίσουμε τους θεατές αρκετά μακριά, ώστε να μην καταλάβουν την «απάτη».

 • Πιάνουμε ένα τραπουλόχαρτο και κολλάμε στο κέντρο του με διάφανη μονωτική ταινία μία πολύ λεπτή μαύρη κλωστή (ή ακόμα καλύτερη διάφανη)**. Αν επιλέξουμε μαύρη κλωστή, κάνουμε το τρικ σε μαύρο background, για να «χαθεί» η κλωστή μέσα στο ντεκόρ.
 • Στο άλλο άκρο της κλωστής κάνουμε μία θηλιά και περνάμε την κλωστή στο κουμπί του πουκαμίσου μας (ιδανικά μαύρο και αυτό).
 • Κουνάμε μαγικά τα δάχτυλα του ενός χεριού, σαν να «δίνουμε εντολή» στην κάρτα να ανυψωθεί και κάνουμε επιδέξιες κινήσεις με το χέρι μας, για να κουνήσουμε την κλωστή και να πετάξει η κάρτα προς όποια κατεύθυνση θέλουμε.

Και ναι! Η κάρτα πετάει και η διάθεση επίσης με αυτό το συναρπαστικό τρικ!

Ξεκινήστε σήμερα την εκπαίδευση των junior magicians και αν τα καταφέρουν με τα εύκολα, που ξέρετε; Μπορεί αύριο-μεθαύριο να βγάζουν και κουνέλια από καπέλα. Μόνο, προσοχή! Όταν πια φτάσουν στα κόλπα της εξαφάνισης… καλού-κακού, κρυφτείτε!

 

*Για λόγους ασφαλείας, τα μικρότερα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και επίβλεψη του γονέα για αυτό το μαγικό κόλπο.

** Αν χρησιμοποιηθεί ψαλίδι για να κοπεί η κλωστή, χρειάζεται επίβλεψη ενήλικα.

 

 

Πηγή

The Spruce Crafts