Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Loading..

Νήπια με συναισθηματική ωριμότητα και συμπεριφορές εκτός ορίων

30 ΜΑΡ 2021

30

ΜΑΡ 2021

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

30 Μαρτίου 2021, 5:30 μμ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

1039

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Κι όμως! Ακόμη και ένα νήπιο μπορεί να αποκτήσει συναισθηματική νοημοσύνη. Αρκεί να έχει τη σωστή αντιμετώπιση, καθοδήγηση και  υποστήριξη. Στο online σεμινάριο που διοργανώνει η Frezyland, θα μάθετε τα πάντα για το πώς καλλιεργείται η ικανότητα αυτή στα παιδιά 1 έως 3 ετών.

Θα μάθετε για το πώς τα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού μπορούν γίνουν «όχημα», για να χτιστούν ουσιαστικές σχέσεις στοργής και κατανόησης με τους γονείς και τον περίγυρο. Θα γνωρίσετε τους τύπους γονέων που αδυνατούν να μεγαλώσουν συναισθηματικά ώριμα παιδιά. Και τέλος, θα ανακαλύψετε τον τρόπο να αντιδράτε ψύχραιμα και εποικοδομητικά, όταν το παιδί ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια.

Όλα, διά στόματος του Ευάγγελου Αλεξόπουλου, έγκριτου εκπαιδευτικού, συγγραφέα του βιβλίου «Οδηγός Γονέα» και δημιουργού του www.oloigiatopaidi.gr.

Online Live Streaming Σεμινάριο:

Νήπια με συναισθηματική ωριμότητα και συμπεριφορές εκτός ορίων

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, δεν αρκεί να έχετε δηλώσει συμμετοχή στο webinar. Χρειάζεται επιπλέον να είστε εκείνη τη στιγμή συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας. Εάν δηλώσετε συμμετοχή την ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου ή λίγο πριν, θυμηθείτε να κάνετε login.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Πώς μπορούμε να βάλουμε όρια χωρίς να λέμε συνέχεια “μη” και “όχι” σε νήπια από 12μηνών και πάνω;

Ενδιαφέρον φαίνεται από τον τίτλο! Διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων και ανάπτυξη ωριμότητας που στην ουσία είναι εγγύηση ψυχικής ανθεκτικότητας! Ευχαριστούμε…περιμένω με ανυπομονησία!

Πώς επικοινωνούμε τα όρια με ενσυναίσθηση και πώς αντιμετωπίζουμε έντονες αντιδράσεις, όπως να χτυπάει/ χτυπιέται, φωνάζει/ τσιρίζει, κλαίει όταν δεν επιτρέπουμε τις κινήσεις ή την συμπεριφορά του;

Παιδάκι 20 μηνών. Πως μπορούμε να του βάλουμε όρια χωρίς ξεσπάσματα σε “πειραγματα” που κάνει με πρίζες (εχουν ασφαλεια καταφέρνει και τη βγάζει), καλώδια, ηλεκτρικές συσκευές κλπ. Θέματα δηλαδή που αφορούν την ασφάλεια του. Πλέον καταλαβαίνει και το ιδιο το παιδί οτι απαγορεύεται γιατί επαναλαμβάνει “μη” και “οχι” εκείνη τη στιγμή, αλλά φαίνεται σαν να το κάνει επίτηδες και τελικά καταλήγουμε να απομακρύνουμε το παιδί με το ζορι απο το “επικίνδυνο” σημείο με έντονα ξεσπάσματα απο μεριάς του. Εχουμε μειώσει τα επικίνδυνα σημεία στο ελάχιστο, ο χώρος που κινείται το παιδί είναι baby friendly, οταν καταφέρνει και φτάνει στα επικίνδυνα σημεία είμαστε πάντα δίπλα του και εξηγούμε ήρεμα οτι απαγορεύεται, όμως και πάλι το εχει βρει σαν παιχνίδι.


Συνολικός αριθμών σχολίων:66

Μωράκι 14 μηνών πως χειριζόμαστε το γεγονός ότι θέλει να μας τσιμπήσει ή να μας χτυπήσει οταν δεν του κάνουμε τα χατίρια? Π.χ. θέλει να παίξει και οχι να έρθει να φάει το μεσημεριανό κλπ

Σε νηπιο 19 μηνων πως διαχειριζομαστε να μην βάζει πραγματα στο στομα; πως το προφυλάσσουμε απο επικίνδυνες συνήθειες; πχ λατρευει τα καλώδια, να πηδαει απο καναπέδες κτλ …. γενικα δεν του λέω όχι, μη κτλ και εχω βαλει προφυλάξεις παντού, αλλα ειδικα με τα καλώδια δεν ξερω τι να κανω.

Για την ηλικία των 2 πως αντιμετωπίζουμε τα ξεσπάσματα;

Ο γιος μου είναι 20 μηνών κ ενώ καταλαβαίνει κ ξέρει το «μη» κ το «όχι», όταν του το λες αντιδράει πολύ απότομα (συνεχίζει να κάνει αυτό που του λες «όχι», χτυπάει, τσιρίζει, τραβάει μαλλιά). Κ κάνει επικίνδυνα πράγματα (πηδάει από καναπέ, τραβάει ότι βρει -βάζα, καλώδια κτλ). Κ όταν παίζει με τον ξάδερφο του τον χτυπάει κ του τραβάει τα μαλλιά. Δεν ξέρω τι να κάνω!

2 Χρόνη κόρη μου τραβάει τα μούσια του μπαμπά της και τα μαλλιά τον κοριτσιών στο παιδικό σταθμό .Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και να σταματήσει την κίνηση αυτή.

Από 2,5 ετών τρώει τα νύχια του.
Σαν χαρακτήρας είναι νευρικός και αντιδρά στο όχι πετώντας ότι βρει μπροστά του.
Ποια είναι η διαχωριστικη γραμμή στο υπερκινητικο και ζωηρό παιδί;
Η επίσκεψη σε αναπτυξιολογο μπορεί να βοηθήσει;
Η καραντίνα έχει επηρεάσει την προσωπικότητα του; το ότι δεν έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια ή δεν εκτονωνεται όπως πρέπει σε δραστηριότητες;

Ανυπομονώ να δώ τις νέες έρευνες σχετικά με τα νήπια και τα όρια!!!

Πώς αντιμετωπίζουμε τη συμπεριφορά να πετάει αντικείμενα κάτω;

Ο γιος μας είναι 3 χρονών και μας είναι δύσκολο να περιορίσουμε το χρόνο που βλέπει διάφορα στο κινητό. Τι να κάνουμε;

Πως αντιμετωπίζουμε την αλλαγή συμπεριφοράς
σε ένα δίχρονο παιδάκι εξαιτίας της έλευσης νέου μέλους στην οικογένεια (είναι ήδη 4 μηνών το βρέφος );

H μικρή μου κόρη 2,5 χρονών θυμώνει και συμπεριφέρεται άσχημα όταν παίζει με την αδερφή της 4 χρονών και το παιχνίδι ξεφεύγει. Ουρλιάζει, πετάει πράγματα και χτυπάει τη μεγάλη. Τι να κάνω;

Το παιδί μου 20 μηνών, με δαγκώνει και με χτυπάει στο πρόσωπο. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Πως μπορουμε να κανουμε σε νηπιο 2,5 χρονων να κατανοησει οτι δεν κανει ν χτυπαει το αδεφακι του γιατι ποναει.. .αλλα να του δηλωσουμε οτι ειναι μια ομαδα μαζι…..ευχαριστω παρα πολυ!!!!!

Τι είναι τα λεγόμενα “tantrum”, σε ποιες ηλικίες εμφανιζονται, τι τα πυροδοτεί, πως τα αντιμετωπίζουμε εκείνη τη στιγμή, και τέλος διαφοροποιούνται ανάλογα με την προσωπικότητα του παιδιού ή έχουν ένα συγκεκριμένο pattern;

Στην περίπτωση διδύμων 20 μηνών πως βάζεις όρια? Με το που ξεκινάς να εξηγείς στον ένα ότι δεν πρέπει πχ. να σκαρφαλώνει στο σκαμπό γιατί θα πέσει έρχεται ό άλλος και το κάνει πριν προλάβεις να μιλήσεις. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο σε συμπεριφορές και πολλές φορές νομίζουν ότι λέγοντας όχι εγώ και αυτοί κάνοντας το “απαγορευμένο” είναι παιχνίδι. Επίσης, πως σταματάς να τραβάνε μαλλιά ο ένας στον άλλο, το δάγκωμα, το κοπάνημα στο κεφάλι.

Σε παιδάκι 16 μηνών πως αντιμετωπίζουμε τα νεύρα καί τόν θυμό όταν δεν γίνεται τό δικό του απλά μας ρίχνει κουτσουλιές καί γενικός τόν τελευταίο καιρό περνάει φάση θυμού και γκρίνιας με το παραμικρό

Κάθε φορά που δεν γίνεται αυτό που επιθυμεί χτυπάει το κεφάλι της η το σώμα της με τα χέρια. Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε?

Ενα παιδι που πετάει συνεχεια πράγματα κάτω (οταν βρίσκεται στην αλλαξιερα, στο πάρκο, στο καρεκλάκι φαγητού πεταει μέρος του γεύματος) πως το αντιμετωπίζουμε?

Με ποιον τρόπο μπορούμε ως γονείς να οριοθετήσουμε ένα παιδί >12 μηνών, χωρίς προφανώς βια/φωνές/τιμωρία;;; Προσωπικά έλεγα στη 16μηνων κόρη μου επί 1 ώρα με ήπια, γαλήνια φωνή να ηρεμήσει κ να μην πετάει τα παιχνίδια της κάτω αλλά δεν εισακούστηκα ποτέ!!!Κάθε συμβουλή σας ευπρόσδεκτη!!! Ευχαριστώ.

Γεια σας! Η κόρη μου είναι 2,5 χρόνων τελευταία ξεκίνησε να πετάει διαφορά αντικείμενα από το μπαλκόνι και μες στην τουαλέτα τραβαει και το καζανακι και αδειάζει τα σαμπουάν στην μπανιέρα ενώ ξέρει ότι είναι λάθος αλλά το κάνει ….και πετάει τα γυαλιά του μπαμπά της συνέχεια ενώ τα φοράει …και παράδειγμα άμα βάζεις ένα ποτήρι νερό έρχεται και βάζει μέσα διαφορά πράγματα, φτιάχνεις πχ. καφέ σου πετάει τον καφέ, αδειάζει το μπουκάλι από νερό για να μην πίνεις ! Τώρα ξεκίνησε να χτυπάει και το σκυλάκι και την γάτα την τραβάει από την ουρά την κλωτσάει ενώ της εξηγώ ότι τα ζώα δεν τα χτυπάμε τα αγαπάμε ! Της μιλάω της εξηγώ τα λάθος και τα σωστά αλλά δεν βλέπω αποτέλεσμα κάθε μέρα χειρότερα! Και η συμπεριφορά της προς τον μπαμπά της δεν είναι καθόλου σωστή όλο τον απωθεί δεν ξέρω Γιατί το κάνει αυτό ! Τι μπορώ να κάνω ; Ευχαριστώ Πολύ!

6 ετών αγοράκι, έχει έναν ισχυρά διαμορφωμένο χαρακτήρα, θέλει να έχει την επιλογή στο πρόγραμμα του, στις πράξεις του σε όλα, να συμμετέχει ακόμα και σε δραστηριότητες ενηλίκων που δεν αφορούν παιδιά ή είναι απαγορευμενες. Δύσκολα να τον πείσεις και σε περιπτώσεις που χρειάζεται κάποιο είδος “τιμωρίας ” δεν θα το ακολουθήσει ή δεν θα στεναχωρεθει για κάτι που θα του στερήσουμε, ίσως και να γελάει κάποιες φορές με την τιμωρία. Πολλες φορές παίρνει αυτός το ρόλο του γονέα και μας κάνει υποδείξεις με ύφος. Πως τον πείθουμε, πως τον καθοδηγουμε, πως “επιβαλλομαστε”;

Επίσης θέλει η κόρη μου να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι το βράδυ αφού κλαίει στη κούνια μόλις τη βάζουμε ενώ αν αποκοιμηθεί στην αγκαλιά μου μετά δεν υπάρχει κανένα θέμα να τη μεταφέρω στη κούνα. Ένα θέμα το οποίο έχουμε επίσης είναι το βράδυ ότι κοιμάται αργά και συνήθως όταν θα πέσουμε εμείς στο κρεβάτι ,πως μπορώ να διορθώσω το ωράριο του ύπνου και να μάθει να κοιμάται νωρίς? σας ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια !

Πώς εξηγούμε στο παιδί στην παιδική χαρά ότι θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του και να μην αντιδρά άσχημα πχ να πέφτει κάτω και να “χτυπιέται”

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ! ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

Σας ευχαριστούμε πολύ! Ήταν πολύ κατατοπιστικές οι επισημάνσεις σας για τη συναισθηματική νοημοσύνη στα παιδιά! Πολύ χρήσιμα όσα είπατε!!

πως να εξηγησω σε παιδι 2μιση ετων οτι ο φιλος του, που του παιρνει το παιχνιδι ειναι μικροτερος και δεν καταλαβαινει οτι πρεπει να περιμενει τη σειρα του?

Από την εμπειρία μου ως δασκάλα σε παιδικό σταθμό 5 χρόνια και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά 10 χρόνια η χρυσή συμβουλή (για εμένα) είναι η ΛΕΚΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ!!
Βοηθάει πολύ η έκφραση “καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι/ ότι πεινάς/ ότι είσαι κουρασμένος κλπ… ” Πάντα ηρεμεί τα παιδιά “μου” και τα χαλαρώνει…

Ο γιος μας 2,5 χρονων ξεκινησε να μη θελει να κανει μπανιο οταν βγαινουμε βολτα θελει να μας δειχνει εκεινος απο που να παμε και αν παμε απο αλλου κλαιει

οταν το παιδι τρωει τα νυχια του κ δεν σταματαει κατα τη διαρκεια την ημερασ πωσ το αντιμετωπιζουμε. τρωει ακομα κ το ειδικο βερνικι που εδωσε η παιδιατροσ

Ο γιος μου είναι 2.5 ετών και όταν σε κάτι λέμε μη ή του ζητάω να μαζέψει τα παιχνίδια του (με τη βοήθεια μου βέβαια) δεν μου δίνει καν σημασία. Είμαι σίγουρη ότι με ακούει και καταλαβαίνει τι λέω απλά με αγνοεί..

πως να εξηγησω σε παιδι 2μιση ετων οτι δεν ειναι ομορφο να διωχνει τον μπαμπα απο το χωρο οταν παιζει με τη μαμα

σε παιδι 2μιση ετων που δυσκολα μοιραζεται παιχνιδια πως μπορουμε να το βοηθησουμε να μοιραστει με τη θερληση του?

Αν έχουμε smart tv μεγάλη είναι κακό να βλέπει σε αυτήν για λίγη ώρα το παιδί;

Αγοράκι 3ων ετών.. Ενώ ήταν πάντα ήρεμο και ήσυχο παιδί ξαφνικά άλλαξε τελείως και άρχισε να έχει πολλά ξεσπάσματα θυμού κάθε φορά που προσπαθώ να του βάλω κάποιο όριο πχ ειμασταν στην παραλία και έπαιζε στην άμμο, του είπα κάνε λίγο πίσω θα βρέξεις τα πόδια σου και εκεί απλά κλείδωσε και χτυπιοταν για 2 ώρες, από το θυμό μου έφτασε σε σημείο να δαγκώσει με μανία τα χειλάκια του και να τα ματώσει. Από τότε βλέπω πως η αντίδραση του σε όλα είναι να έχει θυμωμένη φατσουλα, να σφίγγει τα χέρια και τα δόντια με μανία και να μουγγριζει για να γίνει το δικό του.. Εκείνη την ώρα δεν παίρνει από λόγια.. Νιώθω ότι προσπαθεί κάπου να βγάλει τον θυμό του

Καληπέρα σας ! 🙂 Η κόρη μου είναι 18 μηνών ..είμαι εκπαιδευτικός κ λόγω δουλειάς με βλέπει συνέχεια στο γραφείο ! έχει κόλλημα να έρχεται στην αγκαλιά μου και να αρπάζει το ποντίκι τα βιβλία τα μολύβια και της αρέσει πολύ να γράφει σε τετράδιο συν ότι έχει κόλλημα με τη πέππα και το κινητό ! αν της τα πάρω όλα αυτά θυμώνει ..τι προτείνετε? ευχαριστώ!

Ποιά είναι η ιδανική ηλικία να ξεκινήσουμε να θέτουμε όρια

Το παιδί μου είναι 1 έτους και όταν πάω να του αλλάξω πάνα αντιδρά και αρνείται να μείνει στην αλλαξιέρα. Μόνο όταν της δίνω κάποιο αντικείμενο ηρεμεί.

Πολλες φορές παμε βολτα και ειμαστε χερι χερι ξαφινκά θυμώνει δεν θελει να παμε μαζι και ειναι επικυνδυνο γιατι διπλα ειναι κεντρικος δρομος με αυτοκινητα και πρεπει να γυρισουμε σπιτι αλλα περα του οτι φευγει πολλες φορες σταματαει και με βγαζει εκτος εαυτου. τελικα καταληγουμε με φωνες και τραβηγματα που φυσικα μετανιωνω αλλά δεν ξερω τι να κανω.
το σεμιναριο ειναι πολυ διαφωτιστικο ευχαριστουμε πολυ!!!!

οταν ενα παιδι 3 χρονων καταλαβαινει οτι κατι εχει κανει λαθοσ κ μολισ πασ να του εξηγησεις οτι αυτο ηταν λαθοσ ,αρχιζει να κλαιει κ να λεει οχι μη μου το πεισ παρ με αγκαλια..πωσ το διαχεριζομαστε? γιατι εχει αρνηση να ακουσει το σωστο?

Πολλές φορές όταν τρώμε πετάει το φαγητό της στο πάτωμα και γελάει; Πώς να το χειριστώ;

Ζούμε στον κόσμο της πληροφορίας,για ένα θέμα συναισθημάτων,συμπεριφοράς μπορούμε να βρούμε συρροή πληροφοριών.
Στην προσπάθεια μας να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο(με ο,τι σημαίνει για τον καθένα)που υπάρχει σε κάθε οικογένεια,να γίνουμε οι τέλειοι γονεις με συναισθηματικά αλωβητα παιδιά,κάπου το χάσαμε……
Κλαίμε εύκολα και πριν την έλευση του ,αδερφούλη μας.
Εμπεριέχεται και η ενσυναίσθηση στην συναισθηματική νοημοσυνη;
Όρια;;;
Με εκτίμηση.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Εξαιρετικό θέμα!!!

Ευχαριστούμε πολύ ❣️

Αν και δεν έχω πια τόσο μικρά παιδιά ενδιαφέρομαι και με την ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικού να ενημερωθώ ευρύτερα για τις προοπτικές διαμόρφωσης ενός πειθαρχημένου με σωστό τρόπο παιδιού από νήπιο.

Μου αρέσει το frezy, όταν κάνω μπαράκι στην μικρή μου κορι απολαμβάνει, η μεγάλη μου κορι έχει τρελαθεί με την μικρούλα….

Ενδιαφέρον το σεμινάριο.

Ενώ παίζουμε για αρκετή ώρα με καλή συνεργασία και χωρίς γκρίνια, από ένα σημείο και μετά γκρινιάζει πολύ και δείχνει σαν μην ακούει τίποτα από ότι του λέω. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Τι να κάνω;

“Συναισθηματικά ώριμα παιδιά “:Πότε είναι ανησυχητικό αυτό το προτέρημα των παιδιών; Δηλωνει υψηλό IQ ή μεγάλο συναισθηματικό φορτίο σε σημείο που δεν μπορεί να είναι διαχειρισιμο; Μήπως πάρα την φαινομενικά νηπιακή συναισθηματική ωριμότητα, προκύπτει τελικά ένας εύθραυστος ψυχικά ενήλικας (ευαίσθητος κλπ) ;

Καλησπέρα σας, επειδή με ενδιαφέρουν τα σεμινάρια σας αλλά εκείνη την ώρα που γίνονται εργάζομαι, θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε αργότερα με κάποιον άλλο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα σας,

θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο μετά την ολοκλήρωση του σε βίντεο.

Έχω δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο, αλλά μάλλον δεν θα μπορέσω να το παρακολουθήσω. Θα μπορούσατε να μου το στείλετε να το δω κάποια άλλη στιγμή;

Καλησπέρα σας,

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε μετά την ολοκληρωση του σε μορφή βίντεο.

Ηλικία περίπου 2 ετών. Αναφέρεται οτι περνούν ”εφηβεία”, πως το διαχειριζόμαστε?? Μέχρι ποιό σημείο ανεχόμαστε συμπεριφορές??

Πως θα το παρακολουθήσουμε.? Από που?

Πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και το παρακολουθείτε σε αυτή τη σελίδα.

Πως μπορούμε να καταλάβουμε ή ποια είναι τα πρώιμα εκείνα σημάδια ότι το παιδάκι μας εμφανίζει αναπτυξιακά προβλήματα (ψυχολογικής/πνευματικής φύσεως);

Καλησπέρα σας , η μικρούλα είναι 9 μηνών και αρνητές να φάει αν δε της βάλουμε παιδικά τραγουδάκια στο YouTube . Έχετε κάποια συμβουλή ;

Φαίνεται πολύ χρήσιμο σεμινάριο!!!

Ανυπομονω

Φαίνεται ενδιαφέρον

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ,ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!!!

Θα κάνετε αναφορά και σε πρώιμες ενδείξεις για τη διάγνωση αναπτυξιακών διαταραχών, όπως ο αυτισμός, όπου εμφανώς εμφανίζονται αποκλίσεις από τη νευροτυπική ανάπτυξη ενός νηπίου; (π.χ. έλλειμμα επικοινωνίας, δυσκολία στις κοινωνικές συνδιαλλαγές, έλλειψη ενσυναίσθησης)