theatrical game for kids

Έχετε στο σπίτι σας μικρούς εκκολαπτόμενους «γητευτές» του σανιδιού; Εξασκήστε τις θεατρικές τους ικανότητες με παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε εύκολα όλοι μαζί στο σπίτι και δώστε στη διασκέδαση τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο δολοφόνος μου ’κλεισε το μάτι (όσο πιο πολλοί παίκτες τόσο το καλύτερο)

Ένα εύκολο θεατρικό παιχνίδι για παιδιά (λίγο μεγαλύτερα) που δεν χρειάζεται ούτε εξοπλισμό ούτε ιδιαίτερο σκηνικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι γρήγορα αντανακλαστικά και ταλέντο στο εύκολο… σώριασμα. Ο παίκτης που θα παριστάνει τον δολοφόνο, θα «σκοτώνει» τα θύματά του κλείνοντάς τους το μάτι και εκείνα θα πρέπει να σωριάζονται αμέσως καταγής, με αληθοφανή βέβαια τρόπο. Το σίγουρο είναι πως θα πεθάνουν όλοι στο γέλιο.

 

Καλησπέρα, Μεγαλειοτάτη (τουλάχιστον 3 παίκτες) 

Ο junior βασιλιάς ή η βασίλισσα κάθεται στον μεγαλοπρεπή θρόνο του (αν δεν σας βρίσκεται εύκαιρος ένας, και μια καρέκλα ή πολυθρόνα κάνει μια χαρά!) κοιτάζοντας προς τον τοίχο. Από πίσω του/της, ακούει έναν τους αυλικούς να τον/την χαιρετούν λέγοντας «καλημέρα, Μεγαλειότατε/Μεγαλειοτάτη» ή «πώς είναι σήμερα η αυτού/αυτής  εξοχότης;» με παραλλαγμένη όμως φωνή με αστείο τόνο ή αστεία προφορά. Ο βασιλιάς ή η βασίλισσα θα πρέπει να μαντέψει σωστά τίνος είναι η φωνή και αν δεν τα καταφέρει, κάθεται στον θρόνο ο αυλικός που τον/την ξεγέλασε. Τι λέτε; Θα δώσετε ρεσιτάλ στα σκετσάκια ρουαγιάλ;

Ζωάκια εν δράσει (ζευγάρια παικτών)

Το απλό παιχνίδι μίμησης των ζώων ή των ήχων τους, το ξέρετε. Τι θα λέγατε να του δίνατε μία ακόμα πιο θεατρική διάσταση; Βάλ’τε το μαϊμουδάκι να σκαρφαλώνει στο δέντρο (όπου μαϊμού το ένα παιδί και δέντρο το άλλο) ή δυο γατάκια να μαλώνουν ή φτιάξτε ακόμα και σουρεαλιστικά σενάρια, όπως ένα λιοντάρι που μιλάει με μία σαύρα ή ένα ψάρι που χορεύει με μία πάπια! Στο zoo της φαντασίας, όλα είναι δυνατά!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

christmas cookie pie

 

Παρεάκι στο παγκάκι (2 παίκτες)

Ένα θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με ιδέες πιο «ψαγμένης» υποκριτικής, για όσους θέλουν να βουτήξουν στα βαθιά της τέχνης.  Κάντε τον καναπέ παγκάκι στο πάρκο όπου κάθεται το ένα παιδί χαλαρό και αμέριμνο. Μπορεί να διαβάζει την εφημερίδα του ή να χαζεύει τα πουλιά στα δέντρα. Το άλλο παιδί, θα υποδύεται τον περαστικό που πάει να κάτσει κι εκείνο στο παγκάκι. Καθώς θα αρχίσει να μιλάει στον διπλανό/στη διπλανή του, θα πρέπει να τον/την κάνει είτε να γελάσει είτε να νευριάσει και να σηκωθεί να φύγει απ’ το παγκάκι. Όταν συμβεί ένα από τα δύο, ο περαστικός παίρνει τη θέση του πρώτου  ατόμου που καθόταν στο παγκάκι και το παιχνίδι αρχίζει απ’ την αρχή. Μη βιαστείτε όμως να προεξοφλήσετε τον νικητή.  Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

 

Πάρε πόζα (τουλάχιστον 2 παίκτες)

Οι γονείς προτείνουν πόζες και οι μικροί ηθοποιοί τις εκτελούν μπροστά σε έναν υποτιθέμενο φακό ! Πείτε για παράδειγμα στο παιδί: «κάνε τον θυμωμένο πελάτη» ή «κάνε το μωρό που κοιμάται» και το παιδί θα πρέπει να πάρει τη συγκεκριμένη έκφραση,  την ώρα που οι γονείς το «φωτογραφίζουν» στην πόζα αυτή. Για έξτρα βαθμό δυσκολίας, ζητήστε από το παιδί πολλές διαφορετικές πόζες για κάθε σενάριο. Άραγε πιο σενάριο θα τους κάνει πιο πολύ «κλικ» για ευφάνταστες πόζες;

Πρόβα τζενεράλε και η παράσταση ξεκινά! Happy acting!