easter crafts

Όπου γιορτή και έμπνευση! Και το φετινό Πάσχα, οι μικροί μας φίλοι θα φτιάξουν εντυπωσιακές δημιουργίες με τα χεράκια τους και… αν χρειαστεί, θα «βάλουν και ένα χεράκι οι γονείς», για να ολοκληρωθούν εύκολα οι κατασκευές. Ευχετήριες κάρτες, κοτοπουλάκια, αβγουλάκια, καλάθια, λαγουδάκια … ευτυχώς το Πάσχα έχει αμέτρητα θέματα για χειροτεχνίες, για να διαλέξει κάθε παιδάκι αυτή που προτιμά.

 

Happy Easter καρτούλα με την πιο γλυκιά ευχούλα

Με ένα μεγάααααλο άλμα, ένα πασχαλινό λαγουδάκι προσγειώθηκε στην κάρτα σας, για να τη στολίσει υπέροχα. Για να τη φτιάξετε, θα χρειαστείτε ένα χοντρό λευκό χαρτόνι κομμένο σε σχήμα κάρτας (που ανοίγει ή μονόφυλλο), χαρτόνια όποιου χρώματος θέλετε για το λαγουδάκι και τα λουλουδάκια και χαρτόνια σε αποχρώσεις του πράσινου για τα φυλλαράκια. Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα λαγού, όπως δείχνει η φωτογραφία, και κολλήστε το στο κέντρο της κάρτας. Κόψτε και τα φυλλαράκια/ λουλουδάκια, κολλήστε τα στα πόδια του λαγού και έτοιμο το ζωάκι σας στους ανοιξιάτικους αγρούς. Μην ξεχάσετε να γράψετε την ευχή σας στη β΄ όψη ή στο εσωτερικό της κάρτας και να την προσφέρετε με αγάπη.

 

Όπου Πάσχα και κοτοπουλάκι

Έχετε κομμάτια κίτρινης, λευκής και πορτοκαλί τσόχας από το κουτί με τα είδη ραπτικής που έχετε στο σπίτι; Τέλεια! Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε άλλο χοντρό ύφασμα σε κίτρινο και λευκό χρώμα. Σχεδιάστε και κόψτε το κοτοπουλάκι στην κίτρινη τσόχα με οδηγό τη φωτογραφία, κόψτε και το μισό τσόφλι από τη λευκή τσόχα και κολλήστε τα μεταξύ τους. Βάλτε στο κοτοπουλάκι και μια πορτοκαλί μυτούλα και δυο μαύρα κουμπάκια για μάτια και μπορείτε άνετα να κο κο κο κορευτείτε για το έργο σας, μεγάλοι και μικροί!

 

Αβγά σε ό,τι σχέδιο βάλει ο νους σας 

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

christmas cookie pie

Μια τέλεια τεχνική, για να «ντύσετε» τα αβγά σας εντυπωσιακά. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ξύλινα αβγά, είτε κανονικά βρασμένα είτε άβραστα (στα οποία θα τρυπήσετε με μία βελόνα τον πάτο και την κορυφή και θα φυσήξετε με ένα πολύ λεπτό καλαμάκι, μέχρι να φύγει ο κρόκος και το ασπράδι). Θα χρειαστείτε ακόμα: μια κόλλα για ντεκουπάζ (διάφανη ρευστή κόλλα που κολλάει μοτίβα σε κάθε επιφάνεια), χαρτοπετσέτες με πολύχρωμα σχέδια και ένα πινέλο. Αρχικά, ρίξτε την κόλλα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, βουτήξτε πινέλο στην κόλλα και κάντε επάλειψη σε κάθε αβγό σχηματίζοντας ελαφριά στρώση. Αφαιρέστε από τη χαρτοπετσέτα το εξωτερικό φύλλο (με το σχέδιο) και κόψτε τα σχέδια σε μικρά κομμάτια. Κολλήστε τα σχέδια σε κάθε αβγό (καλουπώνοντάς τα με το χέρι ώστε να εφαρμόσουν σωστά) και περάστε από πάνω τους μια ακόμα πολύ λεπτή στρώση της κόλλας για ντεκουπάζ (βλ. φωτογραφία). Έτοιμα τα αβγά σας γεμάτα χρώμα, άνοιξη και έμπνευση!

 

Καλαθοσύνθεση με όλη την πασχαλινοοικογένεια

Ο κύριος Λαγουδάκης, η κυρία Λαγουδίνα και τα παιδιά τους, είναι όλοι εδώ! Σε ένα πρωτότυπο καλάθι που θα φτιάξετε πανεύκολα με μία ανοιχτή αβγουλιέρα. Για να σχηματίσετε τις φιγούρες της λαγουδοοικογένειας, σώμα και αυτάκια (όπως δείχνει η εικόνα) θα χρειαστείτε χαρτί οντουλέ (κυματιστό) σε διάφορα χρώματα. Το ίδιο και για τα καροτάκια και για τα φύλλα που θα κοσμήσουν το καλάθι σας. Βάλτε στους λαγουδοπρωταγωνιστές και μαύρα κουμπάκια για μάτια αλλά και χάρτινα μουστάκια, προσθέστε και λίγα αληθινά αβγουλάκια για ντεκόρ και το καλάθι σας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις easter deco σελίδες των περιοδικών.

 

Όποια από τις πασχαλινές εύκολες κατασκευές για παιδιά και αν επιλέξετε, χαρείτε κάθε λεπτό της δημιουργίας τους και μπείτε σε easter mood ψυχολογικά και… δημιουργικά!