vegan ice cream

«Κύριε παγωτατζή, φέτος δεν θα σας χρειαστούμε!». Αυτό το καλοκαίρι, τα παιδιά θα απολαύσουν το σπιτικό λαχταριστό παγωτό που θα φτιάξει η μαμά ή ο μπαμπάς με ελάχιστα, θρεπτικά και πεντανόστιμα υλικά, χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς καμία ταλαιπωρία!

 

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Υλικά:

  • 2 μπανάνες (όχι πάρα πολύ γινωμένες)
  • ½ κ. γλ. μέλι
  • 2 μπισκότα της αρεσκείας σας θρυμματισμένα

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ
  • Την επόμενη μέρα, τις βγάζουμε απ’ την κατάψυξη και τις χτυπάμε στο μίξερ, ώστε να γίνουν μία πηχτή κρέμα
  • Προσθέτουμε το μέλι και τα θρυμματισμένα μπισκότα και συνεχίζουμε το χτύπημα

Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε στο πι και φι  γιατί αυτό το παγωτό λιώνει λίγο πιο γρήγορα απ’ τα άλλα.

 

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

 Υλικά:

  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ  (παγωμένα)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο)
  • 5 – 6 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
  • Λίγες σταφίδες (αν η ηλικία του παιδιού το επιτρέπει, χωρίς κίνδυνο πνιγμού ή αλλεργίας)

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα εβαπορέ ώσπου να αφρατέψει
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανεβάζουμε το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα
  • Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και τις σταφίδες
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη για μία ώρα
  • Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μία ώρα, 3 φορές

 

ΠΑΓΩΤΟ ΚΕΡΑΣΙ

 Υλικά:

  • 750 γ. κεράσια (πλυμένα και χωρίς κουκούτσια)
  • 500 ml φυτική σαντιγί
  • 2 ζαχαρούχα γάλατα
  • 200 ml πλήρη κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ (όχι αραιωμένο με νερό)
  • Σιρόπι κεράσι

 Εκτέλεση:

  • Πολτοποιούμε τα κεράσια στο μίξερ
  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα τη φυτική σαντιγί (στο τέλος θα πρέπει να γίνει σφιχτή και αφράτη σαντιγί)
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ και τα ζαχαρούχα γάλατα
  • Αδειάζουμε τη χτυπημένη σαντιγί μέσα στο μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) ώστε να ενσωματωθεί η σαντιγί στο μείγμα
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τον πουρέ κερασιών και χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ακόμη
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο παγωτού και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες (δεν χρειάζεται να το ανακατεύουμε στο διάστημα αυτό)

 

Τόσο δροσερό και τόσο δελεαστικό θα είναι το παγωτό που θα ετοιμάσετε στο σπίτι, που όλοι θα μπουν στον πειρασμό να το δοκιμάσουν. «Κύριε παγωτατζή, να κεράσουμε ένα κυπελλάκι;»